to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:33 | 02.05.2017

Πολιτική

Κ. Καραγκούνης: Δεν θα ψηφίσουμε κανένα μέτρο

Τις επόμενες δύο εβδομάδες οι βουλευτές της κυβέρνησης θα ψηφίσουν το τέταρτο μνημόνιο, χωρίς να παίρνει η χώρα καμία χρηματοδότηση, δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».


«Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξει όλη αυτή η οικονομική πολιτική είναι να αλλάξει η κυβέρνηση. Εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε κανένα από αυτά τα δημοσιονομικά μέτρα, δεν πρόκειται να ψηφίσουμε κανένα μέτρο, διότι θεωρούμε ότι αυτή η συνταγή θα φέρνει συνεχώς ανάγκη για νέα δανεικά, διότι δεν είναι μία συμφωνία που θα φέρει ανάπτυξη, είναι μία συμφωνία που θα φέρει λιτότητα και ύφεση, θα φέρει την ανάγκη συνεχώς νέων δανεικών και αυτό σημαίνει συνεχή παραμονή σε μνημόνια», είπε ο κ. Καραγκούνης για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε κάτι για το χρέος, δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο για την ποσοτική χαλάρωση, έχουμε προνομοθέτηση μέτρων, το οποίο ο κ.Τσίπρας το είχε χαρακτηρίσει ως κάτι κατάφωρα αντισυνταγματικό».

Σε ό,τι αφορά τα θετικά μέτρα, που συμφωνήθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε: «Η λογική των αντιμέτρων είναι "να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω λάδι", διότι αν είναι να πιάσουμε τέτοιο στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος, που αγγίζει τα 5 δισ. ευρώ, νομίζω ότι δεν έχει καμία αξία και λογική. [...] Στην ουσία χάνονται με αυτή τη συμφωνία μία με δύο συντάξεις και συνολικά ένας μισθός για κάθε εργαζόμενο [...] Ξέρουμε πόσο θα έχει επιβάρυνση κάθε οικογένεια στον μισθό και τη σύνταξή της. Μπορούμε να ξέρουμε πόσο θα είναι η ανακούφιση; Και η ανακούφιση έχει μία προϋπόθεση, τα πολύ υψηλά πλεονάσματα».

Ερωτηθείς εάν η ΝΔ θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα με τους θεσμούς, σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση ο κ. Καραγκούνης απάντησε: «Εμείς δεσμευόμαστε και αυτό θα δεσμευθεί να κάνει η επόμενη κυβέρνηση, να πιάσουμε τους στόχους, όχι για τα μέσα με τα οποία θα πιάσουμε τους στόχους. Εμείς θα εφαρμόσουμε μία άλλη πολιτική, για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε αυτα τα μέσα [...] Μπορεί να πιάσεις τους στόχους χαμηλώνοντας τη φορολογία, αλλά μειώνοντας και τις δαπάνες. Ούτως ή άλλως τα μέσα, για να πιαστούν οι στόχοι της συμφωνίας, είναι διαπραγματεύσιμα, ακόμη και μέχρι να λήξει, το καλοκαίρι του 2018».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)