to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:22 | 05.06.2015

πηγή: Ναυτεμπορική

Πολιτική

Κ. Ήσυχος: Ο λαός έχει όπλα στα χέρια του αν οι Ευρωπαίοι επιλέξουν την αυτοκτονική λογική

Εάν οι δανειστές εξακολουθήσουν να «τεστάρουν» τις αντοχές του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης, τότε θα πρόκειται για «επιλογή ρήξης από την πλευρά τους» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5 FM».


Σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παρατήρησε ο Κώστας Ήσυχος, η κυβέρνηση έχει δύο επιλογές:

«Να τιμήσουμε και να τηρήσουμε το πρόγραμμά μας στο σημείο εκείνο που δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω και κατά δεύτερο λόγο, αν θεωρηθεί ότι οι δανειστές θέλουν να μας σπρώξουν στην άκρη του γκρεμού, τότε να ξέρουν ότι ποτέ δεν πέφτει ένας αλλά πέφτουν πάρα πολλοί που δεν το υπολογίζουν».

Αν οι κυρίαρχες δυνάμεις στον πυρήνα του νεοφιλελευθερισμού, είπε ο κ. Ήσυχος, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στη γερμανική πολιτική ελίτ σήμερα, επιλέξουν την «αυτοκτονική λογική», τότε ο ελληνικός λαός έχει πάρα πολλά όπλα στα χέρια του.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εκλογών, λέγοντας πως πρόκειται για μία «διαδικασία εξαιρετικά δημοκρατική που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα μιας διαπραγμάτευσης, στην οποία από την πλευρά τους οι δανειστές ποτέ δεν επιδίωξαν επί της ουσίας. Αυτές οι διαδικασίες των εκλογών, της λαϊκής ετυμηγορίας, θα δώσουν μια ευκαιρία στην ελληνική κοινωνία να δει και άλλες εναλλακτικές λύσεις ... θα δώσει τη δυνατότητα να έχουμε και άλλους προσανατολισμούς, οι οποίοι βέβαια θα έχουν και το βαθμό δυσκολίας τους αλλά οπωσδήποτε θα μας βγάλουν από το σπιράλ της ύφεσης».

Όπως είπε, «αυτό είναι κάτι που πρέπει να το γνωρίζουν καθαρά και οι δανειστές αλλά και οι εσωτερικοί "δανειστές" δηλαδή οι προπαγανδιστές του μνημονίου, οι οποίοι ποτέ δεν έχουν πάψει και δεν παύουν πρώτα να αναμασούν τα λόγια του ΔΝΤ και του κυρίου Γιούνκερ και της κυρίας Μέρκελ και του κυρίου Σόιμπλε και μετά να εμφανίζονται ότι εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό και εξαθλιωμένες μάζες». 

Καταλήγοντας, κατέστησε σαφές πως η ελληνική κυβέρνηση δεν επιλέγει μονόδρομους, που οδηγούν το λαό σε μία αυτοκτονική λογική.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)