to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:28 | 09.04.2015

Πολιτική

Κ. Ήσυχος: Η Ηλεκτρομηχανική Κύμης θα ξαναμπεί σε παραγωγική διαδικασία

«Η πολιτική βούληση αυτής της Κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες ώστε το εργοστάσιο να ξαναμπεί σε μια παραγωγική διαδικασία διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αν. ΥΕΘΑ κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο.


Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος επισκέφθηκε σήμερα Μ. Πέμπτη 9 Απριλίου 2015 το εργοστάσιο της εταιρείας Ηλεκτρομηχανική Κύμης στην Εύβοια. Περιηγήθηκε τους χώρους του εργοστασίου και ενημερώθηκε από εκπροσώπους των  εργαζομένων και της διοίκησης για τις παραγωγικές δυνατότητες της συγκεκριμένης παραγωγικής μονάδας η οποία είναι θυγατρική του πολιτικού σκέλους των ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα).

Στη επίσκεψη παρευρέθηκε ο βουλευτής Εύβοιας Βασίλης Ακριώτης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Στέφανος Μπασινάς. Σημειώνεται πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δρομολογήσει τις διαδικασίες για να τεθεί η Ηλεκτρομηχανική Κύμης σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και με πρωτοβουλία του ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου διακόπηκε αυτή η διαδικασία.

Ο ΑΝΥΕΘΑ σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης τόνισε τα ακόλουθα:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα την Ηλεκτρομηχανική Κύμης. Ένα εργοστάσιο το οποίο έχει μια άρτια υποδομή αλλά και ένα ανθρώπινο δυναμικό, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, που εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται στο περιθώριο. Είναι η ραχοκοκαλιά της Κύμης, της τοπικής κοινωνίας, ένα εργοστάσιο που μπορεί να παράγει και να προσφέρει πολλά. Δυστυχώς όμως τα τελευταία τριάμιση τέσσερα χρόνια βρέθηκε στο στόχαστρο της απόλυτης απαξίωσης.

Σήμερα με την επίσκεψή μας διαπιστώσαμε την άρτια κατάσταση του εργοστασίου, των πρώτων υλών, των μηχανημάτων αλλά και των εργαζομένων που μπορούν να πιάσουν δουλειά και από αύριο κιόλας. Η πολιτική βούληση αυτής της Κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες ώστε το εργοστάσιο να ξαναμπεί σε μια παραγωγική διαδικασία διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)