to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:34 | 09.01.2015

πηγή: stokokkino.gr

Πολιτική

Κ. Ήσυχος: «Επικίνδυνη και τυχοδιωκτική δήλωση Σαμαρά για επέκταση τρομοκρατίας αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Το μέλος τη ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του κόμματος μίλησε στο Κόκκινο για την προεκλογική τρομοκρατία Σαμαρά και τις πολιτικές εξελίξεις


"Επικίνδυνη και τυχοδιωκτική η δήλωση Σαμαρά στα ξένα δίκτυα ότι ενδεχόμενα ο ΣΥΡΙΖΑ αν κυβερνήσει, να αποτελέσει επικίνδυνη δύναμη για την επέκταση της τρομοκρατίας, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη", σημείωσε, μιλώντας στο Κόκκινο, με αφορμή την δολοφονική επίθεση στο Παρίσι, ο  Κώστας Ήσυχος, μέλος τη ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του κόμματος.

  "Με αφορμή τις απαράδεκτες τρομοκρατικές αυτές επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος, έρχονται  δυνάμεις της συντήρησης με ακροδεξιά ρητορική, όπως του κ. Σαμαρά, και προσπαθούν για μικροκομματικά οφέλη να παίξουν με τη φωτιά", πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στους γερμανούς σοσιλαδημοκράτες και το "άνοιγμα" τους προς μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ήσυχος είπε πως "είναι σημαντικό το γεγονός ότι στελέχη του τάσσονται υπέρ της συνεννόησης με το ΣΥΡΙΖΑ", κι ακόμη ότι  "ο ΣΥΡΙΖΑ διχάζει και το SPD, υπάρχει ένα ρήγμα κι αυτό είναι σημαντικό γιατί συγκυβερνούν  με τη Μέρκελ".

Ο Κ. Ήσυχος αναφέρθηκε στην εξωτερική πολιτική που θα ασκήσει μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: "Θεωρούμε πως η άσκηση μιας νέας εξωτερικής πολιτικής που θα ανακτήσει την χαμένη αξιοπιστία και κυριαρχία της χώρας,όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στη γενικότερη περιοχή, είναι κάτι που πρέπει να το βαδίσουμε. Να δούμε πως η χώρα θα πορευθεί με γνώμονα τα συμφέροντα του ελληνικού λαού αλλά και πως η χώρα θα σταθεί στο διεθνές πεδίο, να ορθώσει τη δική της φωνή η Ελλάδα σε όλο το διεθνές περιβάλλον, στους διεθνείς οργανισμούς κι όχι να απέχει για παράδειγμα από τον ΟΗΕ".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)