to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:10 | 10.03.2017

Πολιτική

Κ. Ιγγλέζη: Στέκομαι δίπλα στους διωκόμενους συναγωνιστές μου της Χαλκιδικής

«Είναι αδιανόητο μια τέτοια συμμετοχή σε ένα μη βίαιο αγώνα για ζωή να διώκεται και να δικάζεται, ενώ παράλληλα η εταιρία που αποδεδειγμένα πλέον παρανομεί σε όλα τα μέτωπα, να παραμένει στο απυρόβλητο. Η ποινικοποίηση των αγώνων και η δίωξη των ανθρώπων που υπερασπίστηκαν τα αδιαμφισβήτητα και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους είναι από μόνο του εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα»


Η δήλωση της Κατερίνας Ιγγλέζη για την δίκη των Σκουριών:

Στις 13 Μαρτίου ξεκινάει η δίκη των Σκουριών, η δίκη 21 συναγωνιστών μας από τη Χαλκιδική. Μια δίκη κρίσιμη για την δικαίωση και την ηθική αποκατάσταση των άμεσα εμπλεκόμενων και των οικογενειών τους αλλά και για τη δικαίωση του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική συνολικά.

Αν και έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τις «άγριες μέρες» της άνοιξης του 2013, όλα αυτά που συνέβησαν τότε, διώξεις, συλλήψεις, φυλακίσεις παραμένουν αναλλοίωτα στη μνήμη. Αναλλοίωτη παραμένει και η ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της Χαλκιδικής, μια στάση ζωής την οποία ακολουθούν οι διωκόμενοι συμπολίτες μας με τη συμμετοχή τους στο εμβληματικό κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Είναι αδιανόητο μια τέτοια συμμετοχή σε ένα μη βίαιο αγώνα για ζωή να διώκεται και να δικάζεται, ενώ παράλληλα η εταιρία που αποδεδειγμένα πλέον παρανομεί  σε όλα τα μέτωπα, να παραμένει στο απυρόβλητο. Η ποινικοποίηση των αγώνων και η δίωξη των ανθρώπων που υπερασπίστηκαν τα αδιαμφισβήτητα και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους είναι από μόνο του εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα. Η αντίθεσή μου στην προτεινόμενη «επένδυση» της El Dorado Gold είναι πάγια, αδιαμφισβήτητη και τεκμηριωμένη. Σήμερα όμως οφείλουμε να στηρίξουμε τους συναγωνιστές μας και το δικαίωμα στον αγώνα για ζωή. Άλλωστε η «επένδυση» είναι πλέον απονομιμοποιημένη στην πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας και αρχίζει να εμπεδώνεται ότι οι εξορύξεις με όποιο κόστος δεν μπορούν να αποτελέσουν ούτε το μοντέλο ανάπτυξης της Χαλκιδικής ούτε και της χώρας γενικότερα, για τις επόμενες δεκαετίες.

Καλώ λοιπόν την κυβέρνηση να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και να θέσει ενώπιων των ευθυνών της την εταιρία, ακυρώνοντας τα καταστροφικά για το περιβάλλον, τους ανθρώπους αλλά και την οικονομία σχέδιά της. Αναμένω επίσης από την Ελληνική δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Δανειζόμενη τη φράση του Μακρυγιάννη «Είμαστε στο ΕΜΕΙΣ και όχι στο ΕΓΩ», θέλω να τονίσω ότι ο αγώνας είναι κοινός και συλλογικός, ότι όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να αγωνιζόμαστε για το καλό και την ευημερία του τόπου μας και ότι η δίωξη των μελών του κινήματος μας, μας αφορά όλους.

Ως βουλευτίνα της Χαλκιδικής αλλά κυρίως ως κάτοικος της περιοχής και ως ενεργό μέλος του εμβληματικού κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, στέκομαι δίπλα στους διωκόμενους συμπολίτες μου και θα αγωνίζομαι μαζί τους μέχρι την τελική δικαίωση.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)