to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:19 | 10.03.2014

Πολιτική

Κ. Ιγγλέζη: Ουδείς αρμόδιος για τα δασαρχεία!

«Η μνημονιακή κυβέρνηση - αντίθετα με την ευκολία με την οποία καταργεί και καταστρέφει δομές απολύτως απαραίτητες για μια στοιχειώδη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού - αδυνατεί να διανείμει αρμοδιότητες, να αναλάβει ευθύνες και να σεβαστεί τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες»


Το Δελτίο Τύπου της Κ. Ιγγλέζηω για την δήλωση αναρμοδιότητας Υπουργείων να απαντήσουν σε επίκαιρη ερώτηση για την κατάργηση των Δασαρχείων:

Την 14η Φεβρουαρίου 2014, κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση προς το Υ.ΠΕ.Κ.Α με θέμα την πρόθεση κατάργηση των Δασαρχείων.

Θεωρώντας ότι α) το φυσικό περιβάλλον αποτελεί βάση ζωής και υπόβαθρο οικονομικής ανάπτυξης, είναι κοινή κληρονομιά και συγκριτικό πλεονέκτημα, β) η προστασία και ορθολογική διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων – και του φυσικού περιβάλλοντος γενικά – είναι συνταγματική επιταγή, ηθική υποχρέωση αλλά και εργαλείο για μια αειφόρο ανάπτυξη και γ) τα Δασαρχεία αποτελούν τον πυρήνα προστασίας και διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων ζήτησα από το ΥΠΕΚΑ να ενημερώσει το κοινοβούλιο και τους Έλληνες πολίτες για το αν σχεδιάζεται κατάργηση των Δασαρχείων και αν σκοπεύει αυτή η Κυβέρνηση να συνεχίσει στην πολιτική κατεύθυνση που επιδιώκει την αποδιοργάνωση/κατάργηση δομών και υπηρεσιών προστασίας και διαχείρισης του περιβάλλοντος, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα τα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιβουλεύονται το φυσικό περιβάλλον.

Το ΥΠΕΚΑ δήλωσε αναρμόδιο και παρέπεμψε στο Υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο κατέθεσα την ίδια ερώτηση στις 4-3 2012 και επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα. Το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε επίσης αναρμόδιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει κατ΄ επανάληψη ότι η πολυδιάσπαση των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών προστασίας και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος, αποτελεί σημαντικό παράγοντα δυσλειτουργίας και αναποτελεσματικότητάς τους. Αυτό γίνεται για άλλη μια φορά εμφανές με τραγελαφικό τρόπο, καθώς κανένα υπουργείο δεν θεωρείται αρμόδιο να απαντήσει σε μια τόσο απλή ερώτηση και οι υπουργοί να εμπαίζουν τους βουλευτές, κατά δήλωση της προεδρεύουσας αντιπροέδρου της βουλής.

Η μνημονιακή κυβέρνηση - αντίθετα με την ευκολία με την οποία καταργεί και καταστρέφει δομές απολύτως απαραίτητες για μια στοιχειώδη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού - αδυνατεί να διανείμει αρμοδιότητες, να αναλάβει ευθύνες και να σεβαστεί τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)