to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:15 | 05.07.2018

Πολιτική

Κ. Ιγγλέζη: «Ο δήμαρχος Κασσάνδρας συναγελάζεται εδώ και πολύ καιρό με τη Χρυσή Αυγή»

Την στάση του δήμου Κασσάνδρας επέκρινε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την εξαίρεση της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της ίδιας από τα εγκαίνια του γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου στον χώρο του πύργου της Φώκαιας, για την ανακατασκευή του οποίου είχαν συμβάλει και οι ίδιοι. Επέκρινε δε το γεγονός ότι στα εγκαίνια παραβρέθηκε η βουλευτής Χαλκιδικής της Χρυσής Αυγής.


Συγκεκριμένα, η κα Ιγγλέζη αναφέρθηκε στα εγκαίνια του γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου Κασσάνδρας στον χώρο του ανακατασκευασμένου βυζαντινού πύργου της Φώκαιας, για την υλοποίηση του οποίου υπήρξαν παρεμβάσεις και είχαν καταβληθεί προσπάθειες αλλά παρόλα αυτά δεν προσκλήθηκε ούτε η ίδια ούτε η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν ο δήμαρχος Κασσάνδρας νομίζει πως αυτό που κάνει είναι πολιτική, κάνει λάθος», σημείωσε η κα Ιγγλέζη.

Παράλληλα, επέκρινε το γεγονός ότι παρέστη στα εγκαίνια  η βουλευτής Χαλκιδικής της Χρυσής Αυγής, η οποία όπως σχολίασε η κα Ιγγλέζη «πριν από λίγες μέρες ήταν αυτή που χειροκροτούσε τον Μπαρμπαρούση στη Βουλή που έλεγε να γίνει πραξικόπημα». Ερωτηθείσα για το που αποδίδει την στάση αυτή του δημάρχου Κασσάνδρας, η κα Ιγγλέζη ανέφερε πως «συναγελάζεται εδώ και πολύ καιρό με τη Χρυσή Αυγή, δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Εξάλλου αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει αντιπολίτευση και τίποτα άλλο».

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το κλίμα στην Χαλκιδική μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, η κα Ιγγλέζη τόνισε πως «δεν είναι ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τη Χαλκιδική», προσθέτοντας πως «Οι Χαλκιδικιώτες έχουν συνηθίσει να ζουν μαζί με τους λαούς των Βαλκανίων γιατί αυτοί είναι και οι πελάτες τους στις τουριστικές τους επιχειρήσεις». Σε επίπεδο διαμαρτυριών, η κα Ιγγλέζη ανέφερε πως είχε οργανωθεί πριν κάποιο διάστημα συλλαλητήριο στα Νέα Μουδανιά, αλλά «δεν είχε απολύτως καμία επιτυχία, είχε ελάχιστη συμμετοχή».

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει την στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, προέτρεψε την γερμανίδα καγκελάριο και τον γερμανό υπουργό Οικονομικών «να μην χαριστούν» στον Αλ. Τσίπρα, η κα Ιγγλέζη σημείωσε πως στην ουσία τούς προέτρεψε «να μην χαριστούν στην Ελλάδα», σχολιάζοντας σκωπτικά «κατά τα άλλα αυτοί είναι οι πατριώτες οι οποίοι προσπαθούν για την χώρα και κάνουν και συλλαλητήρια». «Δεν είναι δυνατόν αυτή να είναι η αντιπολίτευση», συνέχισε, σημειώνοντας «το μόνο που τους νοιάζει είναι να ξαναεπιστρέψουν στις καρέκλες τους. Τίποτα άλλο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)