to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κ. Ιγγλέζη: Η «Ελληνικός Χρυσός» παραβιάζει την περιβαλλοντική νομοθεσία (βίντεο)

«Η "Ελληνικός Χρυσός" παραβιάζει την περιβαλλοντική νομοθεσία στον Κοκκινόλακκα», δηλώνει η η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, προσθέτοντας ότι αυτό το λένε οι επιθεωρητές περιβάλλοντος.


Η ίδια μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι η εταιρία παραβιάζει «σχεδόν όλους του όρους της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Η Ελληνικός Χρυσός παραβιάζει τους όρους από το 2010 που δραστηριοποιείται στην περιοχή. Τότες κανείς δεν ενδιαφερόταν να γίνουν έλεγχοι. Ακόμα και τώρα η επιθεώρηση περιβάλλοντος είναι εντελώς υποστελεχωμένη». 

Παράλληλα, η Κ.Ιγγλέζη αναφερόμενη στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο, πρόσθεσε ότι «αυτό που ζητάω είναι να εφαρμοστεί η ευρωπαϊκή και εθνική περιβαλλοντική νομοθεσία και να μας πει με ποιο τρόπο θα εφαρμοστεί.

Μάλιστα η ίδια πρόσθεσε ότι αφού έχουν καταγραφεί παραβιάσεις από την «Ελληνικός Χρυσός» ζητεί από την αναπληρωτή υπουργό να απαντήσει με ποιο τρόπο θα εφαρμοστεί η νομοθεσία. «Σύμφωνα με τους υπάρχοντες νόμους θα πρέπει υπάρξει σταμάτημα των εργασιών της εταιρίας και η ανάκληση της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων

Επιπρόσθετα, η Κ. Ιγγλέζη αναφέρθηκε και στο περιστατικό ανατροπής φορτηγού τον Μάρτιο του 2018 «που μετέφερε απόβλητα για λογαριασμό της εταιρίας τα οποία ταξινομούνται ως επικίνδυνα. Καταλαβαίνετε πόση είναι η ζημιά στην περιοχή από τις παραβιάσεις των περιβαλλοντικών όρων της εταιρίας. είναι ένα θέμα που δημιουργεί προβλήματα στη δημόσια υγεία.

Επιπλέον η ίδια πρόσθεσε αναφερόμενη στην έκθεση των επιθεωρητών περιβάλλοντος ότι καταγράφεται ποσοστό 985% πάνω από τα επιτρεπτά όρια στο ρέμα του Μαυρόλακκα που περνά από την Ολυμπιάδα 

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπας από την πλευρά του, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, έκανε λόγο για «κατεφημισμό επένδυση» και πρόσθεσε ότι η δραστηριότητα της εταιρίας «έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην κοινωνία και στην υπόλοιπη οικονομία, όπως στον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή».

«Αυτοί που είναι υπεύθυνοι και αδειοδοτούν και αυτοί που ανέχονται τις παραβιάσεις θα πρέπει να πα΄ρουν την ευθύνη πριν να είναι πάρα πολύ αργά» δήλωσε ο ίδιος.

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)