to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:02 | 22.11.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Κ. Ιγγλέζη: Η «Ελληνικός Χρυσός» παρανομεί, το κράτος οφείλει να την σταματήσει

Για την κατ’ ευφημισμόν επένδυση της εξόρυξης στις Σκουριές μίλησε στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Χαλκιδικής του κόμματος, που καταλόγιζε κωλυσιεργίες στην κυβέρνηση.


Μεταξύ άλλων η βουλευτής επεσήμανε ότι θα πρέπει εμπράκτως να ληφθούν υπόψη οι εκθέσεις των Επιθεωρητών που πιστοποιούν πως η εταιρεία δεν λαμβάνει τα οφειλόμενα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας.

Ούτε καν πρόστιμα πληρώνει η εταιρεία, επεσήμανε η κυρία Ιγγλέζη, διευκρινίζοντας: «Δεν ισχυρίζομαι ότι κάποιος μπορεί να ρυπαίνει, να καταστρέφει μια περιοχή, εάν πληρώνει, αλλά η καταβολή προστίμων είναι το πρώτο και το ελάχιστο που πρέπει να του επιβάλλεται».

Η βουλευτής ρωτήθηκε πώς εξηγεί το γεγονός ότι η ΝΔ ταυτίζεται πλήρως με την εξόρυξη στη Χαλκιδική, μολονότι στελέχη της σε άλλες περιοχές έχουν ταχθεί εναντίον παραπλήσιων «εγχειρημάτων» (όπως πχ ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης στην εκλογική του περιφέρεια, τη Θράκη).  «Η διαφορά είναι ότι στη Χαλκιδική υπάρχουν ήδη εργαζόμενοι» απήντησε η Κατερίνα Ιγγλέζη, χαρακτηρίζοντας όμως έωλη την απόπειρα εκμετάλλευσης της αγωνίας των απασχολούμενων, δοθέντος ότι, όπως υπενθύμισε, ο κόσμος απασχολείται κατά βάση σε άλλα μεταλλεία, των οποίων η λειτουργία δεν απειλείται.

«Η Χαλκιδική έχει ήδη επιβαρυνθεί, δεν αντέχει περισσότερο» τόνισε η βουλευτής, σημειώνοντας ότι περαιτέρω επιβάρυνση θα έπληττε την ίδια την ανάπτυξη και την απασχόληση στην περιοχή, καθώς θα κατέστρεφε τα πλεονεκτήματά της (φυσικό κάλλος, δάση, τουριστική ελκυστικότητα, κλπ). 

 

Ακούστε:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)