to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:11 | 03.11.2016

Πολιτική

Κ. Ιγγλέζη: Το επόμενο βήμα του ΥΠΕΝ είναι η προσφυγή στην διαιτησία για την παραβίαση της σύμβασης από την «Ελληνικός Χρυσός»

Όπως είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η απόφαση του Υπουργείου αποτελεί «δικαίωση των κατοίκων και του αγώνα τους, ενός αγώνα λάβαρου, για πολλά χρόνια όλων των κοινωνικών και περιβαλλοντικών κινημάτων που γνώρισαν το σκληρό πρόσωπο του κράτος».


Για τα επόμενα βήματα του Υπουργείο Περιβάλλοντος μετά και την σημερινή απόφαση του Υπουργείου για τις Σκουριές μίλησε στο ρ/σ Στο Κόκκινο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη τονίζοντας ότι το επόμενο βήμα του Υπουργείου θα είναι η προσφυγή στη διαιτησία. Να θυμίσουμε ότι το ΥΠΕΝ  απέρριψε σήμερα την αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει η Ελληνικός Χρυσός σχετικά με την απόρριψη που είχε λάβει από το Υπουργείο το καλοκαίρι για την δυνατότητά της να εφαρμόσει την προτεινόμενη από την ίδια,  μεταλλουργική μέθοδο flash smelting.

«Η Μεταλλουργία είναι η καρδιά του όλου εγχειρήματος. Αν δεν μπορεί να παραχθεί καθαρό μέταλλο στην Ελλάδα,  δεν υπάρχουν λόγοι, δημοσίου συμφέροντος. Το επόμενο βήμα, εκ μέρους του υπουργείου θα είναι η προσφυγή στη διαιτησία για την σύμβαση. Εκεί ορίζεται ότι αν ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη παραβιάζει την σύμβαση τότε πάμε σε διαιτησία. Η εταιρεία θα πρέπει να περιμένει την απόφαση της διαιτησίας» τόνισε η Κ. Ιγγλέζη, αναφέροντας ότι η εταιρεία πιθανόν να προσφύγει στο ΣτΕ. 

Όπως είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η απόφαση του Υπουργείου αποτελεί «δικαίωση των κατοίκων και του αγώνα τους, ενός αγώνα λάβαρου,  για πολλά χρόνια όλων των κοινωνικών και περιβαλλοντικών κινημάτων που γνώρισαν το σκληρό πρόσωπο του κράτος».

«Λέγαμε από την αρχή ότι αυτή η επένδυση δεν είναι εφαρμόσιμη, δεν θα προσφέρει τίποτα στο ελληνικό δημόσιο, θα προκαλέσει μόνο την καταστροφή του τόπου. Η εταιρεία θα έπρεπε να είχε στείλει στο υπουργείο μια μελέτη που να αποδείκνυε ότι θα ήταν εφαρμόσιμη η μέθοδος της μεταλλουργίας. Αντιθέτως έκανε μία αίτηση θεραπείας που απορρίφθηκε από τον Υπουργό. Στην ουσία η εταρεία δεν έχει μελέτη μεταλλουργίας, άρα έχει παραβιάσει τη σύμβαση» δήλωσε η Κ. Ιγγλέζη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)