to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:09 | 05.11.2014

Πολιτική

Κ. Χρυσόγονος: Υποκρισία της ευρωπαϊκής ελίτ στο θέμα της ισότητας των πολιτών

Την υποκρισία του Συμβουλίου Υπουργών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο θέμα της εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης των προσώπων ανεξαρτήτως θρησκείας ή πεποιθήσεων κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονος.


Μιλώντας στην Επιτροπή Ατομικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως οι ευρωπαϊκές ελίτ, ενώ ομνύουν στο όνομα των θεμελιωδών δικαιωμάτων, στην πραγματικότητα αρνούνται να δεσμευτούν με ουσιαστικούς κανόνες που θα επέφεραν πραγματική προστασία αυτών των δικαιωμάτων και ειδικότερα, στην προκειμένη περίπτωση, ισότητα μεταξύ των πολιτών. Επιπλέον, τόνισε ότι η παραπάνω υποκρισία γίνεται ιδιαίτερα αισθητή ως προς τα κράτη-μέλη της Ένωσης που έχουν υποβληθεί σε καθεστώς μνημονίων.

Παράλληλα, ο Κ. Χρυσόγονος κατήγγειλε πως η τρόικα, που αποτελείται κατά τα 2/3 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καταπατά την αρχή της ισότητας με τα μέτρα που επιβάλλει στην Ελλάδα, όπως η καθιέρωση εξευτελιστικού κατώτατου μισθού για τους νέους κάτω των 25 ετών, 15% κάτω από τον γενικά προβλεπόμενο κατώτατο μισθό και κάτω από το ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης, όπως αυτό έχει καθιερωθεί για την Ελλάδα από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO), κατά παράβαση του άρθρου 21 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και της Οδηγίας 2000/78/ΕΚ για τη διαμόρφωση γενικού πλαισίου για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση και την εργασία.

Επίσης καυτηρίασε την κατ' επιταγή της τρόικας περικοπή των κοινωνικών παροχών σε άτομα με ειδικές ανάγκες και κατέληξε λέγοντας πως η μη προώθηση για ψήφιση, επί μια εξαετία της συζητούμενης Πρότασης Οδηγίας αποδεικνύει την υποκριτική στάση των κυβερνήσεων των κρατών-μελών και την έλλειψη πολιτικής βούλησης εκ μέρους τους για τη διασφάλιση σεβασμού στα θεμελιώδη δικαιώματα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)