to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:42 | 14.01.2017

Πολιτική

Κ. Γαβρόγλου: Υπήρξε ευρεία συναίνεση στην έκακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων για όλες σχεδόν τις προτάσεις του Υπουργείου

Μέσα σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η σημερινή, έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων, στην οποία παρέστη ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.


 Ο υπουργός παρουσίασε στους πρυτάνεις το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα μεταπτυχιακά και γενικότερα για τη λειτουργία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και, παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα πανεπιστήμια στάθηκαν όρθια μέσα στην παρατεταμένη κρίση και ζήτησε συνεχή συνεργασία και συναίνεση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι προτάσεις του υπουργείου ήταν στην ίδια κατεύθυνση με τα όσα ήθελαν να ακούσουν οι πρυτάνεις, χωρίς ωστόσο να λείψει η διατήρηση κάποιων επιφυλάξεων από μεριάς τους για ζητήματα που αφορούν στα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ). Οι επιφυλάξεις, όμως, αφορούν σε τεχνικά θέματα, θέματα υλοποίησης δηλαδή των βασικών προτάσεων του υπουργείου και είναι θέματα που, σύμφωνα με το υπουργείο, θα υπάρξει χρόνος για να συζητηθούν και να αποφασιστούν. 'Αλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά θα είναι έτοιμο να κατατεθεί στη Βουλή προς το Μάιο.

 

Όπως ανακοίνωσε η σύνοδος των πρυτάνεων, η επεξεργασία των θεμάτων που τέθηκαν σήμερα επί τάπητος θα συνεχιστεί στην επόμενη, προγραμματισμένη σύνοδο, στις 26-28 Ιανουαρίου 2017, στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Γαβρόγλου μετά το πέρας της Συνόδου έκανε την εξής δήλωση:

«Όπως δηλώνεται και στο Δελτίο Τύπου της έκτακτης Συνόδου Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων, είχαμε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση. Ευχαριστώ τους Πρυτάνεις για το πνεύμα κατανόησης και, κυρίως, ουσιαστικής συνεννόησης που επικράτησε στη διάρκεια της Συνόδου.

Το Υπουργείο είχε ήδη στείλει στους Πρυτάνεις αναλυτική εισήγηση για ρυθμίσεις διαφόρων θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των μεταπτυχιακών. Υπήρξε ευρεία συναίνεση για όλες σχεδόν τις προτάσεις του Υπουργείου.  Αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπών για να επιλυθούν επιμέρους λεπτομέρειες. Για πρώτη φορά οι επιτροπές αυτές θα περιλαμβάνουν εκπροσώπους της Συνόδου Πρυτάνεων Πανεπιστημίων, της Συνόδου Προέδρων των ΤΕΙ και της Συνόδου Προέδρων των Ερευνητικών Κέντρων.

Ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις σύντομα, ώστε τα συμπεράσματα να παρουσιαστούν στην επόμενη Σύνοδο Πρυτάνεων στις 28 Ιανουαρίου, για να προχωρήσουμε άμεσα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Η σημερινή συνάντηση αποτελεί μια αισιόδοξη αρχή για την συνεργασία μας.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)