to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:21 | 28.06.2019

πηγή: 105,5 Στο Κόκκινο

Πολιτική

Κ. Γαβρόγλου: Σε πλήρη αντίθεση τα προγράμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την εκπαίδευση

Συζήτηση με εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων για τα πεπραγμένα του υπουργείου Παιδείας τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τον προγραμματισμό για την ερχόμενη τετραετία είχε το απόγευμα της Πέμπτης στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σε εκδήλωση της θεματικής παιδείας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.


Ρεπορτάζ: Ιάσων Μπάντιος

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Γαβρόγλου, οι εμβληματικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, η νέα δομή της Γ’ λυκείου με τα λίγα μαθήματα και τις πολλές ώρες, η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στα πανεπιστήμια, οι τομές στην ειδική αγωγή, η νέα αρχιτεκτονική της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τα νέα τμήματα, τις συνέργειες των ΤΕΙ, τα πανεπιστημιακά ερευνητικά κέντρα, τα διετή προγράμματα σπουδών, καθώς και η αναβάθμιση στα επαγγελματικά λύκεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλες αυτές οι αλλαγές έχουν πάντα «πίσω τους» μια φιλοσοφία, η οποία βρίσκει την έκφραση της στις παραπάνω παρεμβάσεις».

Ερωτηθείς σχετικά με τα νέα πανεπιστημιακά τμήματα που θα βρίσκονται στα μηχανογραφικά που θα συμπληρώσουν τις επόμενες ημέρες οι μαθητές που έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε πως τα νέα τμήματα είναι πανέτοιμα, και οι νέοι φοιτητές που θα πάνε σε αυτά «θα βρουν αναβαθμισμένα τμήματα που ελπίζουμε να δώσουν μια νέα δυναμική στα πανεπιστήμια μας που πλέον έχουμε 24 πανεπιστήμια και είναι ένα καθαρό και αναβαθμισμένο πεδίο».

Σε σχέση με τις προσλήψεις στην ειδική αγωγή ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως «ο στόχος είναι οι νέοι καθηγητές να είναι στα σχολεία τον Σεπτέμβριο, αυτό έχουμε προγραμματίσει, το ΣτΕ εξαίρεσε τις 4.500 θέσεις, άρα το ΑΣΕΠ μπορεί να προχωρήσει τις διαδικασίες».

Αναφορικά με το διακύβευμα των εθνικών εκλογών σε σχέση με την παιδεία ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε ότι πρόκειται για «δύο προγράμματα στην εκπαίδευση που το ένα είναι σε πλήρη αντίθεση από το άλλο».

Για τους λόγους αυτούς ο κ. Γαβρόγλου έστειλε το απόγευμα της Πέμπτης μια δημόσια επιστολή στον κ. Μητσοτάκη με 12 ερωτήματα «για να μπορέσουν να απαντηθούν με σαφήνεια γιατί πολλές φορές άλλα λέει ο κ. Μητσοτάκης και άλλα τα στελέχη της ΝΔ». «Ελπίζουμε όσο πλησιάζουν οι εκλογές να αποσαφηνίζονται και στην συνείδηση του ελληνικού λαού οι διαφορές ανάμεσα σε μια δημόσια εκπαίδευση με κανονικότητα και μια δημόσια εκπαίδευση με δήθεν εξωτικά και μοντέρνα στοιχεία που όμως ξέρουμε ότι ο στόχος είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του κ. Γαβρόγλου στον Κ. Μητσοτάκη για τα εκπαιδευτικά ζητήματα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)