to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:27 | 12.06.2017

Πολιτική

Άδ. Γεωργιάδης: Οι μαθητές πρέπει να τιμωρούνται - Η απάντηση του Κ. Γαβρόγλου (βίντεο)

Ο υπουργός Παιδείας, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Άδ. Γεωργιάδη, σχετικά με την δικαστική απόφαση που καταδίκασε νεαρούς μαθητές σε κοινωνική εργασία για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις σημείωσε ότι «μας χωρίζει άβυσσος»


Υπέρ του να οδηγούνται μαθητές στα δικαστήρια και να δικάζονται για την συμμετοχή τους σε μαθητικές κινητοποιήσεις, τάχθηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την συζήτηση στην Βουλή για την καταδίκη τριών μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας επειδή συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις.

«Τα παιδιά δεν μπορεί να παραβιάζουν τους νόμους και να μένουν ατιμώρητα» υποστήριξε ο Α. Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας ως «εντελώς παράλογο» να κατηγορείται ένας διευθυντής ή ένας δικαστής επειδή εφάρμοσε το νόμο.

«Οι μαθητές πρέπει να μαθαίνουν ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται. Αν δεν το μάθουν σε αυτή την ηλικία τότε η Ελλάδα καταλήγει Δυτική Αττική» πρόσθεσε.

«Μας χωρίζει άβυσσος» επισήμανε ο υπουργός Παιδείας, Κ.Γαβρόγλου, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Ν.Δ., Άδ.Γεωργιάδη, σχετικά με την δικαστική απόφαση που καταδίκασε νεαρούς μαθητές σε κοινωνική εργασία για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις. Ο Κ.Γαβρόγλου επισήμανε ότι είναι σημαντικό οι νέοι να μαθαίνουν να σέβονται τους νόμους, αλλά εξίσου σημαντικό είναι «να σέβεσαι το γεγονός ότι είναι νέοι».

Νωρίτερα, ο Άδ. Γεωργιάδης παρενέβη στο ζήτημα κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, παρά το γεγονός ότι το θέμα έθιξε με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Γκιόκας, κι ότι η δική του επίκαιρη ερώτηση είχε άλλο θέμα.

Ο Άδ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι δεν πρέπει «να διαχέεται η ιδέα ότι τα παιδιά δεν πρέπει να τηρούν τους νόμους επειδή είναι παιδιά» κι ότι οι μαθητές θα πρέπει να μαθαίνουν ότι η μη τήρηση των νόμων έχει συνέπειες. Παράλληλα, χαρακτήρισε «παράλογο» να κατηγορούμε τον διευθυντή επειδή τήρησε τον νόμο.

Απαντώντας στον Γ.Γκιόκα, ο Κ.Γαβρόγλου υπογράμμισε ότι «σε ένα δημοκρατικό σχολείο ο αυταρχισμός δεν είναι μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας», ενώ υπενθύμισε ότι ο νόμος που ποινικοποιεί τις μαθητικές κινητοποιήσεις είχε καταργηθεί από την σημερινή κυβέρνηση, γι’ αυτό κι η εισαγγελέας του Άρειου Πάγου, Ξ.Δημητρίου, παρενέβη μετά την δικαστική απόφαση. 

Ο Κ. Γαβρόγλου τόνισε ακόμα ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές, αλλά ταυτόχρονα οι πολίτες μπορούν να έχουν άποψη γι’ αυτές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)