to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:59 | 13.01.2022

Πολιτική

Κ. Γαβρόγλου: Όσο και να προσπαθούν, δεν είμαστε όλοι το ίδιο

«Μια ακόμη λάσπη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ», χαρακτηρίζει ο Κ. Γαβρόγλου, την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση με τον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ που κατηγορείται για τοκογλυφία και παιδεραστία


Μια απαραίτητη διευκρίνιση ανέφερε ο πρώην υπ. Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Κ. Γαβρόγλου, καθώς ορισμένα ρεπορτάζ είχαν εμπλέξει το όνομά του στο ζήτημα που προέκυψε σχετικά με τον καθηγητή του ΟΠΑ που κατηγορείται για τοκογλυφία και παιδεραστία. 

Συγκεκριμένα, ο Κ. Γαβρόγλου, αναφέρει: 

«Σε κάποια ρεπορτάζ σχετικά με τους δυο καθηγητές του ΟΠΑ, γράφτηκε και αναπαράχθηκε ότι το Υπουργείο Παιδείας επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενήμερο για τις πράξεις τους και δεν έπραξε τίποτα.

Όπως δείχνουν τα παρακάτω, αυτό είναι μια ακόμη λάσπη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από έρευνα που κάναμε μαζί με τους τότε συνεργάτες μου, διαπιστώθηκαν τα εξής: 

Ο τότε Πρύτανης του ΟΠΑ καθηγητής κ. Μ. Γιακουμάκης, αμέσως μετά την απόφαση καταδίκης του δικαστηρίου εναντίον συγκεκριμένου καθηγητή, τον  παραπέμπει στο Πειθαρχικό και αμέσως ενημερώνει το Υπουργείο (25 Ιουνίου 2019) για την κατάσταση. Το Υπουργείο αποκρίνεται σε χρόνο ρεκόρ (4 Ιουλίου 2019), παρά το γεγονός ότι τις ημέρες εκείνες κορυφωνόταν η προεκλογική περίοδος (εκλογές έγιναν στις 7 Ιουλίου 2019), και ζητάει από τον Πρύτανη ακριβώς αυτό που προβλέπει ο νόμος: την διατύπωση γνώμης της Συγκλήτου για το αν ο ελεγχόμενος Καθηγητής πρέπει να τεθεί σε αργία. Η Σύγκλητος συνεδριάζει στις 26 Ιουλίου και θέτει τον καθηγητή σε αργία, κάτι που επικυρώνεται από το Υπουργείο στις 8 Νοεμβρίου 2019.

Όσο και να το προσπαθούν, δεν είμαστε όλοι το ίδιο». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)