to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:15 | 20.07.2020

Πολιτική

Κ. Γαβρόγλου: Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων ξαναχτύπησε

«Προφανώς ο Σύνδεσμος καταφεύγει σε τέτοιες ανακοινώσεις εξ’αιτίας της κοινωνικής κατακραυγής που προκάλεσε η χρηματοδότηση της ΝΔ από ιδιωτικά σχολεία μέλη του Συνδέσμου, ο συντριπτικός αριθμός σχολίων στη δημόσια διαβούλευση εναντίον του νομοσχεδίου για την Ιδιωτική Εκπαίδευση και οι πλαστογραφήσεις συλλόγων γονέων υπέρ του ίδιου νομοσχεδίου» τονίζει ο Κώστας Γαβρόγλου.


Η δήλωση:


Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων ξαναχτύπησε. Αυτήν τη φορά κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρηματοδότησε την ΟΙΕΛΕ.
Η  οικονομική ενίσχυση από την Πολιτεία εκδηλώσεων, συνεδρίων, ημερίδων που διοργανώνονται από επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς είναι μία δημοκρατική κατάκτηση και έχει νομοθετηθεί από το 1977! Αυτό έπραξε και η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις όποιες δημοσιονομικές δυσκολίες, επειδή ακριβώς αντίστοιχες εκδηλώσεις εντάσσονται στην ευρύτερη αντίληψη που έχουμε ως προς την εκπαιδευτική διαδικασία.
Προφανώς ο Σύνδεσμος καταφεύγει σε τέτοιες ανακοινώσεις εξ’αιτίας της κοινωνικής κατακραυγής που προκάλεσε η χρηματοδότηση της ΝΔ από ιδιωτικά σχολεία μέλη του Συνδέσμου, ο συντριπτικός αριθμός σχολίων στη δημόσια διαβούλευση εναντίον του νομοσχεδίου για την Ιδιωτική Εκπαίδευση και οι πλαστογραφήσεις συλλόγων γονέων υπέρ του ίδιου νομοσχεδίου. Ένα νομοσχέδιο που υλοποιεί τα αιτήματά των σχολαρχών  που με τόση επιμονή εξέφραζε η τρόικα και τώρα ικανοποιούνται από την κυβέρνηση.
Οι ανακοινώσεις, όμως, του Συνδέσμου αφήνουν έκθετους όλους τους ιδιοκτήτες που σιωπούν και αποδέχονται μία πρακτική που συστηματικά εμφανίζεται στις ανακοινώσεις τους: πέτα λάσπη, κάτι θα μείνει στο τέλος. Όσοι έχουν ακόμη και μία επιδερμική γνώση της ιστορίας θα γνωρίζουν την αφετηρία αυτής της πρακτικής.
Και κάτι τελευταίο: στοιχειώδης αστική αξιοπρέπεια αλλά και ελάχιστη έστω σχέση με την εκπαίδευση, επιβάλλει να αποκαλεί κανείς τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στην ιδιωτική εκπαίδευση, εκπαιδευτικούς και όχι υπαλλήλους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)