to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:31 | 02.01.2018

Κοινωνία

Κ. Γαβριηλίδης: Μικρή ανάσα η απόφαση του Εφετείου για τη ΣΕΚΑΠ

Μικρή ανάσα χαρακτήρισε την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής να κάνει δεκτή εν μέρει την αίτηση αναστολής για την καταβολή του τελωνειακού προστίμου ύψους 38,2 εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος της ΣΕΚΑΠ, ο Κώστας Γαβριηλίδης πρόεδρος των εργαζομένων στην ΣΕΚΑΠ τονίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι μόνιμη λύση.


«Περιμένουμε την εκδίκαση της κύριας αίτησης στις 17 Ιανουαρίου και ελπίζουμε να πάνε θετικά τα πράγματα, καθώς αυτό που θεωρούμε είναι ότι είναι εντελώς άδικο για την εταιρεία από την στιγμή που η διοίκηση δείχνει και τις προθέσεις της για το αν θα πληρωθεί το πρόστιμο και το ποια θα είναι η εξέλιξη για τη ΣΕΚΑΠ» σημείωσε σχετικά μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης.
 
Να σημειωθεί ότι η απόφαση δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσει η εταιρεία την λειτουργία στην εσωτερική αγορά, μέχρι την εκδίκαση της κύριας αίτησης.
«Από τη μέρα που η ΣΕΚΑΠ αγοράστηκε από τον Ι. Σαββίδη η εταιρεία βρίσκεται σε λειτουργία και καλύπτεται πλήρως η παραγωγή και οι εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά» διαβεβαίωσε ο κ. Γαβριήλιδης τονίζοντας ότι η εταιρεία έχει βάλει στόχο έτσι ώστε να αναπτυχθεί και να φτάσει εκεί που ήταν πριν πολλά χρόνια με απεύθυνση σε αγορές όπως η Πορτογαλία, Ουκρανία κ.α καθώς υπάρχει ζήτηση αυτό το διάστημα. 
 
Έτσι, η όποια εξέλιξη για το μέλλον της ΣΕΚΑΠ επηρεάζει πολύ κόσμο. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, η μισθοδοσία ανέρχεται στα 4 εκατ. ευρώ ετησίως και περίπου 4 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές, δηλαδή 8 εκατ. αφορούν όλο το νομό Ξάνθης.  «Θα είναι μεγάλη ζημιά για το νομό» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων. 
 
Σύμφωνα με τον κ. Γαβριηλίδη, η εταιρεία προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. «Έτσι, η απόφαση ήρθε σαν καταπέλτης και πάγωσε όλους. Τόσο εμείς οι εργαζόμενοι όσο και ο ιδιοκτήτης θεωρούμε ότι το πρόστιμο είναι άδικο γιατί όταν μας κάλεσε ο εκκαθαριστής το 2013 πριν την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ από τον κ. Σαββίδη, το πρόστιμο δεν υπήρχε πουθενά ως εκκρεμότητα» σχολίασε.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόστιμο αφορά τελωνειακές παραβάσεις που καταλογίστηκε στις προηγούμενες διοικήσεις και οι οποίες έχουν αθωωθεί από το ποινικό.
 
«Πρέπει και στις 17 Ιανουαρίου να έχουμε την ίδια απόφαση και η εταιρεία να λειτουργήσει κανονικά μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Μπορεί άμεσα όπως δείχνει η διοίκηση να πάει σε άμεση πτώχευση, σε δύο χρόνια μπορεί να δικαιωθεί η ΣΕΚΑΠ και να μην υπάρχει ΣΕΚΑΠ» πρόσθεσε ο πρόεδρος των εργαζομένων.
Σχετικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης όπου οι νέοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δεν θα όφειλαν να πληρώσουν τα χρέη που δημιούργησαν οι παλαιότεροι και την επιθετική στάση του κ. Μητοστάκη ο κ. Γαβριηλίδης σχολίασε: «Όλη η κοινωνία της Ξάνθης είναι μαζί μας και τα κόμματα και οι παρατάξεις. Η τροπολογία πέρασε και ο κ.Μητσοτάκης τα έβαλε με την ΣΕΚΑΠ και τον ιδιοκτήτη, φωτογράφιζε τη ΣΕΚΑΠ χωρίς η ΣΕΚΑΠ να εντάσσεται στην τροπολογία. Η κ. Σπυράκη δήλωνε ότι το πρόστιμο πρέπει να πληρωθεί από τον Ι Σαββίδη. Το κλίμα άρχισε να αλλάζει τις τελευταίες μέρες μόνο από την τοπική Νέα Δημοκρατία. Αυτό που συμβαίνει, όμως, είναι ότι πάει να φορτωθεί ένα πρόστιμο για το οποίο αθωώθηκε ο κ. Παππάς (πρώην πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ), που ήταν πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας».  
 
«Εμείς δε θέλουμε τα πολιτικά παιχνίδια του κ. Μητσοτάκη εμείς θέλουμε να βρεθεί λύση για κάτι που είναι άδικο. Δεν είναι μόνο ότι πάει να φορτωθεί ένα πρόστιμο στον ιδιοκτήτη αλλά ότι θα χάσουμε τις δουλειές μας εμείς» κατέληξε.

* Ακούστε τα όσα είπε ο Κ. Γαβριηλίδης μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης, στην εκπομπή Ορθά-Κοφτά και στους Απόστολο Λυκεσά και Ευγενία Χατζηγεωργίου
tags: ΣΕΚΑΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)