to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:56 | 24.01.2018

Πολιτική

Κ. Αθανασίου: Η Βουλή καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να μεγιστοποιήσει την επαφή της με την κοινωνία

Τον απολογισμό και τον προγραμματισμό του έργου της Βουλής παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας κ. Κ. Αθανασίου σε συνέντευξή του στο Κανάλι της Βουλής


Στις προσπάθειες που καταβάλλει η Βουλή προκειμένου να μεγιστοποιήσει την επαφή της με την κοινωνία, καθώς και να εκσυγχρονίσει τις υποδομές και τις λειτουργίες της μέσα από την εξοικονόμηση πόρων και την είσοδό της στην ψηφιακή εποχή, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, κ. Κώστας Αθανασίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» και τη δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογεώργη, στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής.

Αναφερόμενος στα διοικητικά ζητήματα, ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι η Βουλή ήταν ο πρώτος δημόσιος οργανισμός που εφάρμοσε με απόλυτη επιτυχία την αξιολόγηση και τις κρίσεις του προσωπικού, υπογραμμίζοντας ότι το πολυσχιδές έργο του Κοινοβουλίου έρχεται σε πέρας χάρη στη συστηματική και εντατική προσπάθεια των εργαζομένων στη Βουλή.

Σημείωσε ακόμη ότι η Βουλή κατόρθωσε μέσα από την επαναδιαπραγμάτευση όλων των υποχρεώσεών της, όπως π.χ. την καλύτερη διαχείριση της κτηριακής υποδομής της, αλλά και με τον εξορθολογισμό των δαπανών της, να εξοικονομήσει σημαντικά ποσά που επενδύθηκαν σε άλλες εργασίες, όπως π.χ. η αποκατάσταση της Μπενακείου Βιβλιοθήκης και η πλήρης αντικατάσταση της γυάλινης οροφής της Ολομέλειας, έργα που έχουν δρομολογηθεί προς την ολοκλήρωσή τους.

Τόνισε, επίσης, ότι η Βουλή πρωτοπορεί στη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, προσθέτοντας ότι το νέο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας στην αίθουσα της Ολομέλειας παραδίδεται τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να λειτουργήσει εντός του Φεβρουαρίου, μετά την εγκατάσταση του λογισμικού και την ολοκλήρωση των απαραίτητων τεχνικών ελέγχων. Συμπλήρωσε δε ότι η εσωτερική αλληλογραφία στη Βουλή καθώς και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος γίνονται πλέον ψηφιακά, αναφέροντας ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία για την ψηφιακή κατάθεση των νομοσχεδίων. Σύντομα, εξάλλου, θα λειτουργήσει Υπηρεσία  Ψηφιακής Υπογραφής για τους Βουλευτές.

Αναφερόμενος στις συνεχείς βελτιώσεις του Κανονισμού Λειτουργίας της Βουλής, τόνισε ότι σε αυτή τη φάση γίνεται συστηματική επεξεργασία ώστε να εντοπιστούν τυχόν ασάφειες ή επικαλύψεις, με στόχο να φτάσουμε σε μια τελική εκδοχή του Κανονισμού, πάντα μέσα από εντατικές διαδικασίες διαβούλευσης με τις υπηρεσίες και τους εργαζομένους της Βουλής.

Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε και στην πλούσια δραστηριότητα της Βιβλιοθήκης της Βουλής, που αποτελεί ένα βασικό πόλο της εξωστρέφειάς της προς την κοινωνία και πρόσθεσε πως η πρόσφατη δημιουργία του Τμήματος Αρχείων αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην ιστορική γνώση των τελευταίων δεκαετιών, με την ψηφιοποίηση και την οργάνωση ενός πολύ πλούσιου αρχείου εγγράφων που αφορούν τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και την πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας.

Επ’  αυτού υπογράμμισε το σημαντικό έργο που γίνεται από τις υπηρεσίες του ελληνικού Κοινοβουλίου για τη συστηματοποίηση και ψηφιοποίηση του υλικού του Φακέλου της Κύπρου, προσθέτοντας ότι εντός του Μαρτίου αναμένεται να εκδοθεί ο πρώτος τόμος που θα αφορά καταθέσεις μαρτύρων από την Εξεταστική Επιτροπή που λειτούργησε στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, τέλος, εστίασε στο σημαντικό έργο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι, εκτός από τις συνεχείς εκδηλώσεις για την ανάδειξη ιστορικών γεγονότων και πολιτικών προσωπικοτήτων και την ενημέρωση των νέων για την κοινοβουλευτική λειτουργία μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και ποικίλες δράσεις, για το 2018 έχει προγραμματιστεί η έκδοση 10 νέων εκδόσεων, αριθμός διπλάσιος από τον περσινό. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα της Βουλής στον ακόλουθο σύνδεσμο (μετά το 36ο λεπτό):

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)