to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:33 | 04.01.2021

Πολιτική

Κ. Αρβανίτης: Θα εξυπηρετούσε να ανασχηματιστεί ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης (ηχητικό)

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α.–Προοδευτική Συμμαχία – TheLeft, Κώστα Αρβανίτη, στη «Φωνή της Ελλάδας» της ΕΡΤ.


«Θα εξυπηρετούσε να ανασχηματιστεί ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης, αυτός έχει την ευθύνη για το σύνολο της Κυβερνητικής πολιτικής, που είναι το βασικό ζήτημα» σχολίασε ο Κώστας Αρβανίτης στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία / TheLeft μίλησε στη Φωνή της Ελλάδας και τον Θοδωρή Ψαλιδόπουλο, σχολιάζοντας της πληροφορίες για τις επερχόμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα:

«Ο κύριος Μητσοτάκης είχε προσπαθήσει να κάνει κι άλλο ανασχηματισμό το καλοκαίρι, αλλά δε του βγήκε, δεν τον άφησαν, δε μπόρεσε, δεν ήθελε... και σε αυτή την περίπτωση οι κινήσεις του Μητσοτάκη πιο πολύ σχέση έχουν με το επικοινωνιακό παρά το ουσιαστικό κομμάτι. Νομίζω ότι το βασικό ζήτημα είναι το σύνολο της πολιτικής, την ευθύνη της οποίας έχει ο Μητσοτάκης, οπότε μια καλή λύση θα ήταν να ανασχηματιστεί ο ίδιος, ενδεχομένως να εξυπηρετούσε»

Για την εξέλιξη της πανδημίας και τις κυβερνητικές ευθύνες:

«Ο Μητσοτάκης δεν είναι ούτε ο Μωυσής που μας έλεγαν,  ούτε φυσικά ο διάβολος. Δεν έχει ευθύνη που η χώρα, που ο πλανήτης βρίσκεται σε πανδημία. Έχει όμως την κύρια ευθύνη για την οργάνωση του κράτους, για την προστασία των πολιτών σε αυτή την ιστορία, η οποία έχει πάρα πολύ δρόμο. Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι επικοινωνία και θάνατος δεν παίζουν μαζί. Πρέπει να έχει προτεραιότητα η προστασία του πληθυσμού. Δεν μπορεί πριν 20 μέρες να λέμε “πάμε σε λοκντάουν για να προλάβουμε τις γιορτές των Χριστουγέννων, και να δουλέψει η αγορά, και να είμαστε υγιείς”. Αυτά έλεγε ο πρωθυπουργός και οι κυβερνητικοί, τη στιγμή που ξέραμε όλοι ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και σοβαρή και ότι οι ψευτοενέσεις της αγοράς θα δημιουργήσουν νέα προβλήματα.

Τα πιο πρόσφατα μέτρα που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες μέρες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις αρρυθμίες στην κυβερνητική πολιτική. Την κύρια ευθύνη την έχει ο Μητσοτάκης και το επικοινωνιακό του επιτελείο. Εδώ και ενάμιση μήνα, τα ΜΜΕ, ειδικά αυτά που έχουν άμεση σχέση με το Μαξίμου – αυτό που λέμε “o ενιαίος αρχισυντάκτης” – πυροβολούσαν και προσπαθούσαν να πείσουν τον πληθυσμό ότι έρχεται το εμβόλιο και “ο θείος από την Αμερική” και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Δηλαδή, στον μέσο νου περνούσε το μήνυμα ότι Δεκέμβρη, άντε Γενάρη θα εμβολιαστούμε και Φλεβάρη θα τρέχουμε στα λιβάδια του υπέροχου καπιταλισμού. Δεν είναι έτσι, δεν θα μπορούσε να είναι έτσι. Αυτό εννοώ εγώ όταν μιλώ για διπλά μηνύματα.

Η επικοινωνία της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη έπαιζε με τους αριθμούς. “Έρχονται 1.000.000 εμβόλια, μετά έγιναν 500.000, μετά 200.000, μετά 9.500”»

Για τις ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ηγεσίας στο ζήτημα των εμβολίων:

«Είναι τεράστια και η ευθύνη της ΕΕ και της φον ντερ Λάιεν για την προμήθεια των εμβολίων σε όλη την ΕΕ και τη διαχείριση της κατάστασης. Η φον ντερ Λάιεν μας έδειξε ότι αυτό που ήθελε να εμβολιάσει ήταν πρωτίστως τον γερμανικό λαό. Οι Γερμανοί την έχουν πατήσει την αλληλεγγύη και την πατούν καθημερινά. Θυμίζω στο πρώτο λοκντάουν, την ιστορία με τους δασμούς και τα τελωνεία. Η φον ντερ Λάιεν και η ηγεσία της ΕΕ έχει την κύρια ευθύνη της ταλαιπωρίας των πολιτών όλης της ΕΕ. Ο Μητσοτάκης, επειδή παίζει με αυτό το παιχνίδι για το προσφυγικό, τα εθνικά θέματα που θα τα βρούμε μπροστά μας σε δυο μήνες, δεν έχει ορθώσει λόγο. Δεν μπορείς να λες γενικά κι αόριστα ότι φταίει η Ευρώπη. Αυτό είναι ευρωσκεπτικισμός. Εμείς λέμε: “Φταίει ο κ. Σχοινάς για το προσφυγικό. Η κ. Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας, οφείλει να δώσει απαντήσεις”»

Για τα Ελληνοτουρκικά:

«Το θέμα που θα κυριαρχήσει είναι τα εθνικά θέματα και τα ελληνοτουρκικά. Σας θυμίζω τί είχα πει πριν από έξι μήνες, ότι μέσω του εργαλειοποιημένου προσφυγικού ο κύριος Μητσοτάκης θα συρθεί σε τραπέζι διαπραγματεύσεων με την Τουρκία»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)