to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:38 | 31.05.2019

Πολιτική

Κ. Αρβανίτης: Στις εκλογές της Κυριακής στηρίζουμε Νάσο Ηλιόπουλο

«Στηρίζουμε - ψηφίζουμε Νάσο Ηλιόπουλο γιατί για τον Νάσο, η εργασία είναι ιερό και προστατευόμενο δικαίωμα. Οπως είναι και για μας»


Ο Κώστας Αρβανίτης αναφέρει στην ανάρτησή του:

Δεν τον στηρίζουμε επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι ΣΥΡΙΖΑ επειδή πιστεύουμε από κοινού:

Οτι η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στην Αθήνα δεν είναι “η λύση”. Είναι μια ιδέα που - αν τη δεις στην εφαρμογή της στον υπόλοιπο κόσμο - “μυρίζει Μαφία"…

Οτι η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων - ένας τομέας που κι εμείς επιλέξαμε να αφοσιωθούμε στο Ευρωκοινοβούλιο - δεν είναι μόνο ζήτημα νομοθεσίας. Η νομοθεσία μπορεί να παραμείνει αδρανής, αν δεν υπάρχουν τα πρόσωπα που θα πιέσουν για την εφαρμογή της. Ο Νάσος έχει αποδείξει, με τη δουλειά του στην Επιθεώρηση Εργασίας ότι είναι αυτό το πρόσωπο.

Οτι η Αθήνα έχει για βιτρίνα της το Ιστορικό Κέντρο - και καλά κάνει! - αλλά υπάρχει και έξω από αυτό. Εμείς που δε ζούμε στο Κολωνάκι ή οπουδήποτε αλλού, στις φροντισμένες γειτονιές της πρωτεύουσας, έχουμε τα ίδια δικαιώματα και αυξημένες ανάγκες για ασφάλεια, καθαριότητα, ελεύθερους χώρους, υποδομές, ανταπόκριση από τις δημοτικές υπηρεσίες. Και ο Νάσος το ξέρει αυτό.

Οτι υπάρχουν καλές ιδέες που γρήγορα κακοφορμίζουν· και το Airbnb (η βραχυχρόνια μίσθωση) είναι μία από αυτές. Και χρειάζεται συμμάζεμα και νομοθετική ρύθμιση γιατί αλλιώς οι γειτονιές μας θα γίνουν ξενώνες του καλοκαιριού και φαντάσματα του χειμώνα. Και οι άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν σ’ αυτές, θα φτάσουν να πληρώνουν τους “επενδυτές” με τη μέρα, για να βρουν σπίτι να μείνουν.

Οτι η πόλη αλλάζει βήμα βήμα, με κοστολογημένες προτάσεις. Οχι με υποσχέσεις και “Θα”. Και τα “21 βήματα για μια Αθήνα από την αρχή” είναι ένα πακέτο προτάσεων που μπορεί να ξεκινήσει αύριο ως μετεκλογικό πρότζεκτ. Οχι ένα μήνα πριν από τις επόμενες Δημοτικές, ως προεκλογικό πυροτέχνημα.

Οτι το πολύ σοβαρό ζήτημα της χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών είναι ένα πολυπαραγοντικό θέμα που δε λύνεται μόνο με αστυνόμευση και ποινές. Λύνεται με σύγχρονες, επιστημονικές αντιλήψεις που θα μπουν σε εφαρμογή με ολοκληρωμένο σχέδιο για πρόληψη, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη.

Και κυρίως γιατί:

Οταν οι άλλοι τρόλαραν για τα ένσημα - και μετράγαν τα δικά τους για να βρουν ποιος τα έχει περισσότερα, ο Νάσος έγραφε ένσημα, διασφαλίζοντας τα ένσημα των άλλων.

Στηρίζουμε - ψηφίζουμε Νάσο Ηλιόπουλο γιατί για τον Νάσο, η εργασία είναι ιερό και προστατευόμενο δικαίωμα. Οπως είναι και για μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)