to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:20 | 23.06.2020

Πολιτική

Κ. Αρβανίτης: Ναι στην στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, όχι δημόσιο χρήμα-δώρο σε κολλητούς (βίντεο)

Συνέντευξη, στο απογευματινό δελτίο του Flash TV Κοζάνης της Δευτέρας 22 Ιουνίου με τον Γιάννη Νεβεσκιώτη, παραχώρησεο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στην αήθη απόπειρα διαστρέβλωσης του κοινοβουλευτικού του έργου από τη Νέα Δημοκρατία, όσο και στο επίμαχο θέμα των 20 εκ. ευρώ που μοίρασε η κυβέρνηση, αδιαφανώς και χωρίς κριτήρια, σε ΜΜΕ.


Όσον αφορά την επίμαχη ερώτηση που το περιεχόμενό της διαστρεβλώθηκε σκόπιμα από τη Νέα Δημοκρατία ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως, όποιος τη διαβάσει στο σύνολο της, καταλαβαίνει πώς η ερώτηση καταγγέλλει την πολιτική της Τουρκίας τον άθλιο ρόλο του Ερντογάν της κυβέρνησής του. «Όμως, οι καταγγελίες για pushbacks δεν είναι από τον Ερντογάν αλλά από τον ΔΟΜ και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, και τόσο ο ΔΟΜ όσο και η Ύπατη Αρμοστεία είναι οι επίσημοι συνεργάτες της κυβέρνησης».

«Το πώς παρουσιάστηκε το θέμα έχει να κάνει με το ποιος ελέγχει την ενημέρωση, αλλά και με την τακτική της Νέας Δημοκρατίας. Να θυμίσω ότι πριν την κ. Ασημακοπούλου, η κυρία Βόζεμπεργκ μας κατηγόρησε λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν Έλληνες ευρωβουλευτές να καταγγέλλουν την Ελλάδα για τα μυστικά κονδύλια. Μα υπάρχουν μυστικά κονδύλια!» δήλωσε ο Κ. Αρβανίτης, και συνέχισε:  «Το σκάνδαλο δεν είναι η καταγγελία ή η αναζήτηση της αλήθειας, είναι αν έγινε το σκάνδαλο. Μας λένε δηλαδή να μη μιλάμε; Εγώ είμαι μέλος της LIBE για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δε μπορώ από τη μία να καταγγέλλω ευρωπαϊκές χώρες που παραβιάζουν κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα και να μη ρωτώ αν συμβαίνει κάτι τέτοιο στη χώρα μου μετά από καταγγελίες Διεθνών Οργανισμών!».

Για την ουσία της ερώτησης, ο Κώστας Αρβανίτης ξεκαθάρισε πως η ερώτηση ζητά τη διερεύνηση των καταγγελιών και την ξεκάθαρη θέση της ΕΕ. «Αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας απαντήσει ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, αυτό είναι όπλο για την ελληνική κυβέρνηση έναντι της προπαγάνδας του Ερντογάν. Εκτός βέβαια, αν γίνονται παράνομες επαναπροωθήσεις. Γιατί πρέπει να σας θυμίσω ότι στελέχη της ΝΔ επαίρονται στη Βουλή ότι αυτό γίνεται. Κάτι που δίνει μια πολύ άσχημη εικόνα για τη χώρα μας».

«Αν δω καταπάτηση εργατικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα, δεν θα την καταγγείλω για να μην κάνω ζημιά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη; Και ποιοι μιλούν, οι ευρωβουλευτές και βουλευτές της ΝΔ, που κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καλούσαν την ΕΕ να παρέμβει στα ελληνικά ζητήματα και έλεγαν βάστα Σόιμπλε; Και θα μας πουν τώρα γιατί ρωτάμε; Εμείς προασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και διεκδικούμε από την ΕΕ να αναλάβει το βάρος που της αναλογεί, και αποσυμφόρηση όχι των νησιών, αλλά της χώρας. Να πάρουν όλοι όσοι μας λένε «ασπίδα της Ευρώπης» το βάρος που τους αναλογεί από τον πόνο που οι ίδιοι και οι πολιτικές τους δημιούργησαν» σημείωσε στη συνέχεια.

Για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και τη λίστα των ΜΜΕ ο Ευρωβουλευτής σημείωσε: «Ένα σποτ θεωρείται επιτυχημένο όταν δημιουργεί συζήτηση. Το κομμάτι της αισθητικής είναι ένα θέμα καθαρά υποκειμενικό. Το σποτ δεν αναφέρεται στο σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου. Ποιος ταυτίζεται με την παρουσία της ηθοποιού που θυμίζει κεντρική παρουσιάστρια; Κάποιος που «έχει τη μύγα» ή κάποιος που δεν έχει κατανοήσει πλήρως το θέμα. Το σημαντικό είναι ότι άνοιξε κουβέντα. Και το θέμα είναι να μας πουν πού πήγαν τα 20 εκατομμύρια. Και να σας πω γιατί δεν το λένε; Γιατί θα σφαχτούν μεταξύ τους. Μέσα στο θανατικό του κορωνοϊού και μες στον κίνδυνο για μια οικονομική κρίση ίσως χειρότερη από του 2012, είναι δυνατόν να μοιράζεις δημόσιο χρήμα στους κολλητούς;»

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι δεν υπήρχε λόγος και ανάγκη να μοιραστούν χρήματα στα ΜΜΕ για προβολή της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι», διότι είναι υποχρεωμένα να στηρίξουν το κοινωνικό μήνυμα. «Το να βγάλεις όχι 20, αλλά και 40 εκατομμύρια για να στηρίξεις την τοπική ραδιοφωνία και τηλεόραση, τα τοπικά ειδησεογραφικά sites και τον Τύπο, με όρους και προϋποθέσεις που έχει ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, θα με έβρισκε απολύτως σύμφωνο. Το χρήμα δηλαδή να διατεθεί για τη στήριξη των επιχειρήσεων Τύπου και φυσικά για τους εργαζόμενους. Αλλά σε φίλους και κολλητούς και όσοι δε συμφωνούν να κλείσουν; Δε μπορώ να το διανοηθώ!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)