to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:03 | 04.01.2023

Κοινωνία

Κ. Αρβανίτης: «Να μην ξεκινήσει το 2023 με τη μαύρη σκιά του θανάτου ενός απεργού πείνας»

Μόνο αυταρχικά και απολυταρχικά καθεστώτα εκδικούνται τους ανθρώπους, όχι η Δημοκρατία, τονίζει σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/The Left


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/The Left και μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) Κώστας Αρβανίτης εξέδωσε δήλωση για τον Θάνο Χατζηαγγέλου, ο οποίος είναι πλέον σε κρίσιμη κατάσταση καθώς βρίσκεται σε απεργία πείνας και δίψας από τις 19 Δεκεμβρίου.

Ο Κώστας Αρβανίτης επισημαίνει πως για μια «σύγχρονη δημοκρατική πολιτεία, όπου λειτουργεί το Κράτος Δικαίου, ύψιστη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή και ύψιστο καθήκον της πολιτείας η προστασίας της», ενώ υπογραμμίζει πως επιβάλλεται να μην προκαλείται η «γενικευμένη εντύπωση πως η Δικαιοσύνη εξαντλεί την αυστηρότητα της επιλεκτικά και μονόπλευρα, τη στιγμή μάλιστα που σε άλλες περιπτώσεις δεν διστάζει να φανεί απροσδόκητα ελαστική».

Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Αρβανίτη:

Σε μια σύγχρονη Δημοκρατική πολιτεία όπου λειτουργεί το Κράτος Δικαίου, ύψιστη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή και ύψιστο καθήκον της πολιτείας η προστασία της.

Αυτές τις ώρες για μια ακόμη φορά η ζωή ενός κρατούμενου σε ελληνική φυλακή κρέμεται από μια κλωστή. Πρώτιστο και απόλυτο καθήκον της Πολιτείας είναι η προστασία της ζωής του, όπως και κάθε ανθρώπου, είτε βρίσκεται στα χέρια της Πολιτείας, είτε όχι.

Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης επιβάλλεται να διαπνέονται από ανθρωπιά και να μην προκαλούν τη γενικευμένη εντύπωση πως η Δικαιοσύνη εξαντλεί την αυστηρότητα της επιλεκτικά και μονόπλευρα, τη στιγμή μάλιστα που σε άλλες περιπτώσεις δεν διστάζει να φανεί απροσδόκητα ελαστική.

Να μην ξεκινήσει το 2023 με τη μαύρη σκιά του θανάτου ενός απεργού πείνας σε Ελληνική φυλακή.

Η Δημοκρατία δεν εκδικείται. Τους ανθρώπους εκδικούνται αυταρχικά και απολυταρχικά καθεστώτα, όχι η Δημοκρατία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)