to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:02 | 21.09.2021

Πολιτική

Κ. Αρβανίτης: Λάθος η παρέμβαση Κούλογλου, καμιά σχέση με την πραγματικότητα

«Όταν είσαι ευρωβουλευτής υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες και δεν μπορείς να αλλάζεις την ατζέντα μερικές ώρες μετά την ομιλία του προέδρου του κόμματος» είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Αρβανίτης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενώ αναφερόμενος στην ουσία της παρέμβασης Κούλογλου σημείωσε πως «ήταν άτοπο, λάθος, και καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν είχε η άποψή του».


Για εικόνα που δεν αξίζει ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στον Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο ο Κώστας Αρβανίτης μιλώντας σήμερα το πρωί στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή Ορθά κοφτά  με τον Απόστολο Λυκεσά.

«Όταν είσαι Ευρωβουλευτής υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες και δεν μπορείς να αλλάζεις την ατζέντα μερικές ώρες μετά την ομιλία του προέδρου του κόμματος» είπε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενώ αναφερόμενος στην ουσία της παρέμβασης Κούλογλου σημείωσε πως «ήταν άτοπο, λάθος, και καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν είχε η άποψή του».

Επικριτικός ήταν ο Κώστας Αρβανίτης και για βουλευτές και στελέχη του κόμματος που επέλεξαν να απαντήσουν δημόσια στον Στέλιο Κούλογλου. «Δεν είναι δυνατόν να έχουμε ερωτοαπαντήσεις στελεχών στα κοινωνικά δίκτυα, αυτό είναι κάτι που με ενοχλεί ιδιαίτερα. Υπάρχουν όργανα, υπάρχουν διαδικασίες, όποιος μπορεί. Όποιος δεν μππρεί, καλό του ταξίδι. Δε γίνεται αυτό. Ο κόσμος έχει σοβαρά προβλήματα και δε μπορεί να ασχολείται με το εγώ του καθενός.»

«Νομίζω ότι δίνουμε μεγαλύτερη έκταση» συμπλήρωσε. «Είναι όλο ένα λάθος, τα στελέχη συζητούν στα όργανα. Δεν καταλαβαίνω, 3 ώρες μετά την ομιλία του προέδρου να αλλάζουμε ή να προσπαθούμε να αλλάξουμε την ατζέντα. Και ο αντίπαλος ασχολείται με αυτό. Το ίδιο θα έκανα κι εγώ για τη Νέα Δημοκρατία», υπογράμμισε.

Άλλα σημεία της συνέντευξης του Κώστα Αρβανίτη:

·         Για την εξαγγελία Τσίπρα για αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ:

«Στο ΕΚ συζητάμε και θα νομοθετήσουμε τον ευρωπαϊκό κατώτατο μισθό.  Ειδικά για τον χώρο της Ευρωζώνης, ο ενιαίος μισθός θα είναι ο μέσος όρος της ευρωζώνης. Τί σημαίνει αυτό; Τα 800 ευρώ τουλάχιστον. Άρα η πρόταση του Τσίπρα δεν είναι σε μια λογική που έλεγε ο κ. Κουμουτσάκος «τάζουν πάλι». Είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να προσαρμοστεί με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής ένωσης της οποίας είναι μέλος. Δε γίνεται εκεί που θέλουμε είμαστε και εκεί που δε θέλουμε δεν είμαστε»

·         Για τον τρόπο που κάνει αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Μακάρι να είχαμε κι εμείς δηλαδή ένα κόμμα που να έκανε τέτοιου είδους αντιπολίτευση. Στην προκειμένη ο κόσμος καταλαβαίνει σιγά σιγά, και ιδιαίτερα ο κόσμος που ανήκει στα λεγόμενα μεσαία στρώματα, ότι ο κος Μητσοτάκης δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, ότι τους κορόιδεψε και θα έρθει και η ώρα που θα δώσει λογαριασμό, γιατί αυτή είναι η διαφορά μεταξύ μας.»

·         Για τους χειρισμούς Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα:

«Ο Μητσοτάκης πρέπει να φύγει χτες. Είναι επικίνδυνος όχι μόνο για τα λαϊκά συμφέροντα και την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και για τα εθνικά συμφέροντα. Και ξέρετε γιατί είμαι και προσεκτικός και με τις λέξεις που χρησιμοποιώ: εργαλειοποίησε τα πάντα ο κ. Μητσοτάκης για τα συμφέροντά του και την καρέκλα του. Εργαλειοποίησε και την ιστορία του προσφυγικού, που εργαλειοποιήθηκε όχι μόνο από την ΕΕ και τους φίλους της αλλά και τον ίδιο τον Μητσοτάκη, μετατρέποντας ουσιαστικά τον πρόσφυγα σε εχθρό, εχθρό έκανε ότι δεν τον έβλεπε. Μέχρι και τα ζητήματα τα εθνικά που αφορούσε στην ιστορική συμφωνία των Πρεσπών που δεν την υλοποιεί για να μην  θυμώσει το Antinews και ο κ. Σαμαράς. Κι εδώ η χώρα χάνει, αυτή είναι η άποψη μου. Πρέπει να φύγει. Το γρηγορότερο.»

·         Για το χρόνο των εκλογών:

«Αυτό θα το αποφασίσουν οι χορηγοί του κυρίου Μητσοτάκη, ούτε καν ο ίδιος. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει πάλι μια δύσκολη κατάσταση. Γι’ αυτό λέω εγώ όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα. Όσο νωρίτερα τόσο μικρότερη η ζημιά. Γιατί η ζημιά είναι μεγάλη.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)