to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:22 | 13.07.2019

Πολιτική

Κ. Αρβανίτης: Λυπηρά συντηρητικός και αδιάλλακτα ενάντιος στην κοινωνική πρόοδο ο Μητσοτάκης

«Οι προτεραιότητές τους είναι ξεκάθαρες. Μπορεί ο Κ. Μητσοτάκης να ξεχνιέται, ενίοτε, και να ευαγγελίζεται στα λόγια την ισότητα των φύλων. Όμως, αν και στα λόγια είναι αντιφατικά δίγλωσσος, στην πράξη παραμένει βαθύτατα, λυπηρά συντηρητικός και αδιάλλακτα ενάντιος στην κοινωνική πρόοδο»


Όπως σχολιάζει αναλυτικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, σε ανάρτησή του στο facebook:

Δεν μας προκαλεί εντύπωση η μηδαμινή γυναικεία εκπροσώπηση στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Άλλωστε, δεν πάει πολύς καιρός που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε ανέμελα σε πρωινή, lifestyle εκπομπή, πως «οι δουλειές του σπιτιού είναι γυναικεία υπόθεση».

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ένα βαθιά συντηρητικό, ακροδεξιό κόμμα. Και κανένα φιλελεύθερο προσωπείο δεν μπορεί να καλύψει την παγερή αδιαφορία της για την ισότητα των φύλων.

Όμως, πλέον, ο κύριος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός, και δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από βολικές ερωτήσεις φιλικών μέσων και συνεντεύξεις που δίνονται με ραβασάκια.

Πρέπει να συνειδητοποιήσει, οτι οι δημοσιογράφοι των ξένων μέσων μπορεί και να του κάνουν τις ερωτήσεις που θέλουν εκείνοι, και όχι αυτές που θα τους υποδείξει.

Οι παιδαριώδεις και πρόχειρες δικαιολογίες που έδωσε στη δημοσιογράφο του BBC φανερώνουν τη λυπηρή αλήθεια. Είναι αστείο -αν προτιμάμε το μαύρο χιούμορ- για έναν ΠΘ να ισχυρίζεται ότι δεν βρήκε γυναίκες που να ήθελαν να υπουργοποιηθούν, πόσο μάλλον από τη στιγμή που όλα τα άλλα κόμματα είχαν υπερβεί την ποσόστωση στην εκδήλωση ενδιαφέροντος. Ποσόστωση με την οποία συμμορφώνονταν και τα ψηφοδέλτια της ΝΔ…

Τα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης, πριν καν συμπληρώσει μια εβδομάδα στην εξουσία, είναι απογοητευτικά και δείχνουν την ανικανότητά των μελών και της ηγεσίας της να ανταποκριθούν στα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας, παρά μονάχα με όρους μικροπολιτικής.

Η δομή της κυβέρνησης μας λέει πολλά για το ποιόν των κυβερνώντων. Πέραν της νοοτροπίας ιδιοκτησίας του κράτους που έχει ήδη επιδείξει, ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε να υποβαθμίσει τον ρόλο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων, υπάγοντάς την στο Υπουργείο Εργασίας, περιορίζοντας έτσι δραματικά τον ρόλο της.

Οι προτεραιότητές τους είναι ξεκάθαρες. Μπορεί ο Κ. Μητσοτάκης να ξεχνιέται, ενίοτε, και να ευαγγελίζεται στα λόγια την ισότητα των φύλων.

Όμως, αν και στα λόγια είναι αντιφατικά δίγλωσσος, στην πράξη παραμένει βαθύτατα, λυπηρά συντηρητικός και αδιάλλακτα ενάντιος στην κοινωνική πρόοδο.

Πλήρως, δηλαδή, πιστός στο πνεύμα του πολιτικού του φορέα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)