to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:11 | 11.11.2021

Πολιτική

Κ. Αρβανίτης: «Ιστορική νίκη - Η Ε.Ε. προχωρά στον Κατώτατο Ευρωπαϊκό Μισθό»

Σε μια ιστορική ψηφοφορία η Επιτροπή EMPL του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε πριν από λίγο με 37 υπέρ, 10 κατά και 7 αποχές, σχέδιο Οδηγίας για τη δημιουργία ενός μηχανισμού Επαρκούς Κατώτατου Ευρωπαϊκού Μισθού στις χώρες της Ε.Ε., όπως τονίζει σε σχετική δήλωσή του ο Κ. Αρβανίτης, ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ / The Left


Αναλυτικά η δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ / The Left και μέλους της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL), Κώστα Αρβανίτη για την έγκριση από την EMPL του Σχεδίου Οδηγίας για τη δημιουργία ενός μηχανισμού Επαρκούς Κατώτατου Ευρωπαϊκού Μισθού στις χώρες της Ε.Ε.:​

Σε μια ιστορική ψηφοφορία η Επιτροπή EMPL του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε πριν από λίγο με 37 υπέρ, 10 κατά και 7 αποχές, σχέδιο Οδηγίας για τη δημιουργία ενός μηχανισμού Επαρκούς Κατώτατου Ευρωπαϊκού Μισθού στις χώρες της Ε.Ε.

Η συνέχεια της κρίσιμης αυτής μάχης θα δοθεί στη διαδικασία του θεσμικού διαλόγου ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες θεσμικές οντότητες της ΕΕ (Κομισιόν-Συμβούλιο-Κοινοβούλιο) όπου θα διαμορφωθεί η τελική μορφή της πρότασης για τη διαμόρφωση της σχετικής νομοθεσίας.

Πέρα από τους αναγκαίους συμβιβασμούς, και επιμέρους σημεία, το αποτέλεσμα συνιστά ένα ακόμη βήμα απομάκρυνσης της ΕΕ από τις επικίνδυνες αντικοινωνικές λογικές του μισθολογικού ντάμπινγκ, και γενικότερα τις νεοφιλελεύθερες δοξασίες της Δεξιάς, αλλά κι ένα δυναμικό εργαλείο κοινωνικής σύγκλισης και καταπολέμησης της ακραίας φτώχειας, σύγκλιση που στη χώρα μας εμποδίζει η άρνηση Μητσοτάκη να προχωρήσει στην προγραμματισμένη από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστική αύξηση του Κατώτατου Μισθού και η απόφαση να την αντικαταστήσει με ένα συμβολικό «φιλοδώρημα» και αόριστες υποσχέσεις για το 2022.

Η σημερινή νίκη μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια για τη συμβολή μας, τη συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και της πολιτικής μας ομάδας της Αριστεράς/The Left στο αποτέλεσμα και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τη μάχη για ένα αύριο, ένα καλύτερο αύριο για τους εργαζόμενους.

Ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία των πολιτών της Ευρώπης, για περισσότερη κοινωνική Ευρώπη και λιγότερους «Καιάδες» για τους πιο αδύναμους, συνεχίζεται με νέες μάχες, νέες ρωγμές στο μέτωπο των κυρίαρχων δυνάμεων, νέες προτάσεις και νέες νίκες.

Συνεχίζουμε. Μαζί με τα συνδικάτα, που ο ρόλος τους ενισχύεται, μαζί με τους εργαζόμενους, μαζί με τα δεκάδες εκατομμύρια ευρωπαίων που σύντομα θα έχουν ένα ακόμη όπλο ενάντια στην απειλή της ακραίας φτώχειας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)