to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:20 | 29.03.2023

Πολιτική

Κ. Αρβανίτης: Ισότιμα στο νέο πλαίσιο της ΕΕ για τα ναρκωτικά οι Θεραπευτικές Κοινότητες

Στο νέο πλαίσιο πρότασης Κανονισμού για τον Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ναρκωτικά, η Ευρωπαϊκή Αριστερά, την οποία εκπροσωπούσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κ. Αρβανίτης κατάφερε να προωθήσει με επιτυχία 90 κρίσιμες τροπολογίες


Σε συμφωνία στην οποία κατέληξαν το Ευρωκοινοβούλιο, η Επιτροπή και το Συμβούλιο για την πρόταση Κανονισμού σχετικά με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ναρκωτικά, αναφέρει σε δήλωσή ο Κώστας Αρβανίτης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / The Left.

Όπως αναφέρει ο κ. Αρβανίτης, «μόλις ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο τρίλογος για την πρόταση Κανονισμού σχετικά με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ναρκωτικά.

Μετά από εντατική επεξεργασία και κοπιώδεις διαπραγματεύσεις, το Ευρωκοινοβούλιο, η Επιτροπή και το Συμβούλιο κατέληξαν σε συμφωνία επί του τελικού κειμένου και άνοιξαν τον δρόμο για την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση του κεντρικού φορέα χάραξης ενωσιακής πολιτικής στη διαρκή μάχη κατά των ναρκωτικών».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος εκπροσωπούσε την Ευρωπαϊκή Αριστερά στις διαπραγματεύσεις, υπογραμμίζει ότι «καταφέραμε να προωθήσουμε με επιτυχία σχεδόν 90 τροπολογίες και να διασφαλίσουμε εξαιρετικά σημαντικές προβλέψεις σε κρίσιμα πεδία. Ενδεικτικά, οι θεραπευτικές κοινότητες με "στεγνά" προγράμματα θεραπείας διασώθηκαν από προδιαγεγραμμένο αφανισμό και πλέον αναγνωρίζεται με όρους ισοτιμίας η θέση που τους αξίζει στο πανευρωπαϊκό θεραπευτικό γίγνεσθαι, η διεπιστημονικότητα και η θέση της κοινωνίας των πολιτών ενισχύθηκαν σημαντικά, ενώ προβλέφθηκαν νέες εγγυήσεις διαφάνειας και ελεγξιμότητας στη διαχείριση σχετικών ενωσιακών πόρων».

Επιπλέον, αναφέρει «και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διατήρησε το δικαιωματικά ενισχυμένο status του στη στελέχωση του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου οργανισμού».

«Πολύ σύντομα αναμένουμε με μεγάλη ικανοποίηση και αυξημένη αδημονία την τελική συγγραφή του Κανονισμού και την επακόλουθη ψήφισή του.

Στον αγώνα κατά των ναρκωτικών και των αιτίων τους δεν περισσεύει κανείς!» καταλήγει ο Κώστας Αρβανίτης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)