to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:06 | 01.12.2021

Πολιτική

Κ. Αρβανίτης: Η κυβέρνηση να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στην καταγγελία των New York Times για την επαναπροώθηση διερμηνέα

«Η σοβαρή αυτή καταγγελία, μέσα από έναν έγκριτο δημοσιογραφικό οργανισμό, είναι αρκετή για να ανησυχήσει την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο Ίλβα Γιοχάνσον, όχι όμως και την ελληνική κυβέρνηση» σημειώνει χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Άλλο ένα περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει την εγκληματική και ανεύθυνη πολιτική επαναπροωθήσεων που ακολουθεί η κυβέρνηση στο προσφυγικό. Στο σχετικό ρεπορτάζ των New York Times δημοσιεύεται καταγγελία ενός διερμηνέα, υπαλλήλου της FRONTEX, ο οποίος καταγγέλλει την παράνομη κράτηση του, τον ξυλοδαρμό, τη στέρηση της αξιοπρέπειας και των υπαρχόντων του, και την προώθησή του, μαζί με άλλα 100 άτομα στην Τουρκία, από τις ελληνικές αρχές, σημειώνει ο Κώστας Αρβανίτης και επισημαίνει:

«Η σοβαρή αυτή καταγγελία, μέσα από έναν έγκριτο δημοσιογραφικό οργανισμό, είναι αρκετή για να ανησυχήσει την αρμόδια Ευρωπαία ΕπίτροποΎλβαΓιοχάνσον, όχι όμως και την ελληνική κυβέρνηση: Μετά την μόνιμη επίλυση του προσφυγικού που προανήγγειλε πρόσφατα ο κ. Μηταράκης, η κυβέρνηση ολοκληρώνει το διαζύγιό της με την πραγματικότητα, αρνούμενη αυτήν την καταγγελία όπως τόσες άλλες, με το «δεν είναι αυτό που νομίζετε», προσβάλλοντας τη νοημοσύνη όλων μας.

Κι αν για την κυβέρνηση είναι απλά Τετάρτη, εμείς θεωρούμε ότι η συστηματική καταπάτηση του Διεθνούς & Ευρωπαϊκού Δικαίου δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Δεν αξίζει στη χώρα μας το διεθνές ρεζίλι που της επιφυλάσσουν οι πολιτικές Μητσοτάκη. Και με την ανέμελη αντιμετώπιση τόσο σοβαρών καταγγελιών, η επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη το μόνο που πετυχαίνει είναι να αφήσει για άλλη μια φορά τη χώρα μας έκθετη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)