to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:43 | 02.01.2021

Πολιτική

Κ. Αρβανίτης: Έχουμε ακόμα δρόμο με την πανδημία – Δεν χωράνε ανεμελιές

«Η ιστορία της πανδημίας έχει ακόμα πάρα πολύ δρόμο, πάρα πολύ κόπο και πάρα πολύ πόνο» είπε ο Κωστας Αρβανίτης μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ λίγο πριν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοινώσει την επιστροφή σε «σκληρό» λοκντάουν μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.


Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» με τους Γιάννη Σκάλκο& Κώστα Λασκαράτο όπου σχολίασε την πολιτική της ΕΕ σχετικά με τον εμβολιασμό για τον COVID19, αναδεικνύοντας τον ρόλο των Δημόσιων Συστημάτων Υγείας, και άσκησε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση για το στο επιτελικό ρουσφέτι εμβολιασμών κυβερνητικών παραγόντων, καθώς και την επικοινωνιακή της διγλωσσία γύρω από το ζήτημα.

 

•         Για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την ΕΕ

«Η ΕΕ έκανε βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά επειδή μιλάμε για ένα σύνολοχωρλων καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις. Η ΕΕ έπρεπε να είναι πιο ουσιαστική στην παροχή βοήθειας προς τους λαούς, τα ποσά μπορούσαν να είναι ακόμη μεγαλύτερα, και ένα σημαντικό ζήτημα για την ομάδα της Αριστεράς είναι και η διαχείριση των πόρων σε ποιες πολιτικές θα πάνε, τί θα πριμοδοτηθεί. Η μάχη που δίνεται στην ΕΕ είναι για τη στήριξη των δημοσίων συστημάτων υγείας.»

 

•         Για τις κεντρικές πολιτικές της Ε.Ε.:

«Στα βασικά ζητήματα κεντρικής πολιτικής για υγεία, παιδεία, κράτος δικαίου, η Ε.Ε. πρέπει να έχει ενιαία γραμμή. Θέλουμε η Ε.Ε. να είναι πραγματικά θεσμός δημοκρατίας της ηπείρου μας ή ένας οικονομικός συνεταιρισμός ισχυρών και συμφερόντων, όπως θέλουν κάποιοι; Στα ζητήματα που αφορούν θέματα ασφάλειας της Ευρώπης και ενιαίας πολιτικής, υπάρχουν έντονες αντιθέσεις, με κυρίαρχο τον «κακό» ρόλο της Γερμανίας που δείχνει να μην έχει διδαχθεί από το παρελθόν. Η Γερμάνια και άλλες χώρες που λειτουργούν ανταγωνιστικά και αντιπαραθετικά δημιουργούν συνθήκες διάλυσης της Ένωσης, κάτι που δεν είναι καθόλου καλό για τη δημοκρατία. Για τους δημοκράτες που θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι η συνεργασία των λαών είναι το βασικό στοιχείο για την ειρήνη, η Ε.Ε. έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα, αλλά αρνείται, με τις αντιφάσεις Γαλλίας, Γερμανίας και δορυφόρων, να προχωρήσει σε άλλες, ουσιαστικές κινήσεις, όπως απέναντι στον Ερντογάν».

 

•         Για τα διπλά μηνύματα της Κυβέρνησης για την πανδημία:

«Το βασικό θέμα των πολιτικών δυνάμεων είναι τα μηνύματα που εκπέμπουν να μην είναι διπλά. Το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές. Εμβολιαζόμαστε. Εμβολιαζόμαστε όπως θα προγραμματίσει η πολιτεία να εμβολιαστούμε. Όλοι μας, και βεβαίως όχι το απαράδεκτο σόου που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες όπου διάφοροι κυβερνητικοί παρατρεχάμενοι έτρεχαν να φωτογραφηθούν για να κάνουν το εμβόλιο»

»Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά είναι πάντα με την πρόοδο και με την επιστήμη. Αυτή τη στιγμή ακούμε την επιστημονική κοινότητα. Όμως το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια.

»Η ιστορία της πανδημίας έχει πάρα πολύ δρόμο, πάρα πολύ κόπο, πάρα πολύ πόνο και κάθε μέρα χάνουμε ανθρώπους. Το εμβόλιο είναι ένα ακόμη εργαλείο για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, να σωθούμε από την πανδημία. Αυτό που με φοβίζει είναι το αύριο, μετά την πανδημία»

«Δεν μπορεί κανένας πολιτικός από τη μία να λέει να είμαστε σοβαροί κι από την άλλη να κάνει μοτοκρός, φωτογραφήσεις, περιπάτους κι “ανεμελιές. Είπαμε μένουμε σπίτι; Μένουμε σπίτι. Είπαμε δεν κάνουμε συναθροίσεις; Δεν κάνουμε συναθροίσεις. Έτσι δουλεύει η δημοκρατία»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)