to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:57 | 07.01.2015

Διεθνή

#JeSuisCharlie: Στους δρόμους του κόσμου η καταδίκη της επίθεσης στο Charlie Hebdo

Χιλιάδες είναι οι Γάλλοι διαδηλωτές που συγκεντρώνονται στην Πλατεία της Δημοκρατίας στο Παρίσι εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για την τρομοκρατική επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 12 άτομα. Πολλοί από τους συγκεντρωμένους κρατούν πλακάτ που γράφουν «Είμαστε όλοι Charlie» (Je Suis Charlie). Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται και σε πολλές άλλες πόλεις της Ευρώπης, έξω από τις γαλλικές πρεσβείες


Η ενημέρωση για την πρωινή εισβολή των ενόπλων: Γαλλία: Επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo - Στους 12 οι νεκροί

Διαβάστε επίσης: #JeSuisCharlie: Παγκόσμια οργή για την πολύνεκρη επίθεση ενόπλων στο Charlie Hebdo

Το σχετικό hashtag στο Twitter, με μηνύματα συμπαράστασης από όλο τον κόσμο, είναι το #JeSuisCharlie («Είμαι ο Σαρλί», από το όνομα της εφημερίδας Σαρλί Χεμπντό)

Έπειτα από έκκληση πολλών συνδικάτων, ενώσεων, μέσων ενημέρωσης και πολιτικών κομμάτων, το πλήθος άρχισε να συγκεντρώνεται στις 17:00 (τοπική ώρα, 18:00 ώρα Ελλάδας) στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, κοντά στα γραφεία της Charlie Hebdo.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους φορούσαν μαύρα αυτοκόλλητα που έγραφαν «Είμαι κι εγώ Charlie», ένα σύνθημα αλληλεγγύης προς τα θύματα, το οποίο κυκλοφορεί και στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Κάποια από τα πανό έγραφαν «Ο Σαρμπ πέθανε ελεύθερος», μια αναφορά στον σκιτσογράφο και διευθυντή της Charlie Hebdo, που έχασε τη ζωή του μαζί με άλλους τρεις ιστορικούς γελοιογράφους της εφημερίδας.

«Είναι δραματικό ότι αυτοί οι άνθρωποι δολοφονήθηκαν. Σε λίγο, οι άνθρωποι δεν θα μπορούν πια να μιλούν. Θα πρέπει να κατέβουμε κατά χιλιάδες στους δρόμους», είπε η Μπεατρίς Κανό μια διαδηλώτρια περίπου 50 ετών που κρατούσε το τελευταίο φύλλο της Charlie Hebdo.

«Η ελευθερία του Τύπου δεν έχει τιμή», έγραφε ένα άλλο πανό.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας. Συνολικά υπήρχαν καλέσματα για 83 συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ κινητοποιήσεις σημειώνονται και στο Βερολίνο και τη Ρώμη.

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)