to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:32 | 16.11.2015

πηγή: tospirto

Πολιτισμός

Jazz Κυριακές στο Gazarte

Τρία ενδιαφέροντα ραντεβού με ελληνικά σχήματα της τζαζ στο Γκάζι.


Αυξάνονται και πληθύνονται τα «hot spots» όπου έχει συστηματική παρουσία η ελληνική τζαζ σκηνή. Μπορεί να μετρήσει κάποιος πάνω από δέκα χώρους όπου τζαζ σχήματα εμφανίζονται συστηματικά κι αν σε αυτά προσθέσουμε και τα μπαρ όπου ακούγεται (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) αυτό το μουσικό είδος, τότε ο ήχος της τζαζ έχει σίγουρα την πιο έντονη παρουσία του στην αθηναϊκή νυχτερινή πραγματικότητα.

Τώρα το φιλικό προς την τζαζ Gazarte καθιερώνει τις «Jazz Sundays» στο χώρο της ταράτσας και οι επόμενες Κυριακές έχουν στο πρόγραμμα:

* 22/11 - Dimitris Kalantzis Quintet - Πριν από μερικά χρόνια ο δίσκος αυτής της εξαιρετικής παρέας βασισμένος σε μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Με αυτό το υλικό και με τίτλο «Όταν ο Μάνος συναντάει την τζαζ» ο πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής, ο Τάκης Πατερέλης (alto saxophone), ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (trumpet, fluegehorn), ο Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης (drums) και o Γιώργος Γεωργιάδης (double bass) ανεβαίνουν και πάλι στην ταράτσα του Gazarte.

* 29/11 - Next step Quintet - Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα ελληνικά σχήματα που έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις και ετοιμάζει το δεύτερο άλμπουμ του, θα παρουσιάσει παλιότερη αλλά και τη νέα δουλειά του, συνοδευόμενο από εκλεκτούς καλεσμένους. Ο Θοδωρής Κότσυφας (κιθάρα), ο Βασίλης Ποδαράς (ντραμς), ο Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο), ο Ντίνος Μάνος (κοντραμπάσο), με guests τους Τάκη Πατερέλη και Δημήτρη Τσάκα (σαξόφωνα) θα μας παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή για τον ήχο της τζαζ.

* 20/12 - Δημήτρης Τσάκας Quintet - Ο γνωστός σαξοφωνίστας που έχει πίσω του πολλές συνεργασίες με σπουδαίους Έλληνες τζαζίστες αλλά και με τους πιο γνωστούς ερμηνευτές και συνθέτες του (λεγόμενου) έντεχνου, θα παρουσιάσει το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ: «A Man Dreams» με τη βοήθεια των: Κωστή Χριστοδούλου (keyboards,synthesizers), Δημήτρη Σεβδαλή (πιάνο, keyboards), Yoel Soto (el. Bass, φωνητικά), Κώστα Λιόλιο (ντραμς) και με τους: Άννα Λινάρδου και Ευστάθιο Δράκο στο τραγούδι.

Μάκης Μηλάτος

Info

22 Νοεμβρίου 2015 
GAZARTE, Βουτάδων 32-34, Γκάζι 
Τηλ.: 210 3460347, 210 3452277 
Και 29 Νοεμβρίου 2015. Ώρα: 21:00. Εισιτήρια: 6 ευρώ (δεν περιλαμβάνει ποτό)

20 Δεκεμβρίου 2015 
GAZARTE, Βουτάδων 32-34, Γκάζι 
Τηλ.: 210 3460347, 210 3452277 
Ώρα: 21:00. Εισιτήρια: 6 ευρώ (δεν περιλαμβάνει ποτό).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)