to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:44 | 21.06.2012

Πολιτισμός

Japanese Micropop στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Winter Garden: Japanese Micropop. Από 14.06.2012 έως 02.09.2012


ο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη σε συνεργασία με την Ιαπωνική Πρεσβεία στην Ελλάδα παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Αθήνα την έκθεση με τίτλο «Winter Garden: Ιαπωνική Micropop - 14 Σύγχρονοι Ιάπωνες Καλλιτέχνες».

Η έκθεση επιχειρεί να διερευνήσει τις δυναμικές τάσεις που διαπνέουν 35 έργα -σχέδια, πίνακες ζωγραφικής, βίντεο- 14 Ιαπώνων καλλιτεχνών, γεννημένων ανάμεσα στη δεκαετία του 1960 και τις αρχές του 1980, οι οποίοι αναδείχθηκαν, κυρίως, από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 έως τις μέρες μας.

Οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τις ξεχωριστές τους οπτικές για τον κόσμο, μέσα από τα εκτιθέμενα έργα τους, που χαρακτηρίζονται από το λεγόμενο στιλ micropop, προσδίδοντας σε ξεπερασμένες ή κοινότοπες απόψεις νέες λειτουργίες ή νοήματα.

Στόχος της έκθεσης είναι οι επισκέπτες αφενός να μυηθούν στις ιδέες και τις αντιλήψεις των Ιαπώνων καλλιτεχνών αφετέρου να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν το αυξανόμενα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, σε μια εποχή που οι κοινές αξίες είναι δύσκολο να καθοριστούν.

Παρουσιάζονται έργα των ακόλουθων καλλιτεχνών: Ryoko Aoki, Tam Ochiai, Lyota Yagi, Koki Tanaka, Hiroshi Sugito, Taro Izumi, Mahomi Kunikata, Aya Takano, Makiko Kudo, Chim Pom, Masanori Handa, Hiroe Saeki, Masaya Chiba, Keisuke Yamamoto.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ιαπωνική Πρεσβεία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος προώθησης των εικαστικών τεχνών του Japan Foundation.

Στο πλαίσιο της έκθεσης προγραμματίζονται εργαστήρια (sushi, ιαπωνικού τσαγιού, ιαπωνικών γλυκισμάτων, ikebana), καθώς και προβολές ταινιών.



Παράλληλα εργαστήρια

1. Sushi workshop: Πρακτικές πληροφορίες και συμβουλές για το πώς να φτιάξετε sushi στο σπίτι. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να φτιάξουν επιτόπου το δικό τους sushi.

Ημερομηνία: Πέμπτη, 21 Ιουνίου
Ώρα: 18:00-20:00
Αριθμός συμμετεχόντων: 6

2. Ikebana workshop: Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διάλεξη και επίδειξη της κας. Ιωάννας Χαρίτου-Μπάρτσικ και στη συνέχεια να δουλέψουν τις δικές τους δημιουργίες, τις οποίες θα μπορούν να κρατήσουν μετά το πέρας του εργαστηρίου.

Ημερομηνία: Τρίτη, 26 Ιουνίου
Ώρα: 18:00-20:00
Αριθμός συμμετεχόντων: 20-30

3. Japanese green tea workshop: Η ιστορία του ιαπωνικού τσαγιού και του παραδοσιακού πράσινου τσαγιού. Θα υπάρχει η δυνατότητα δοκιμής κρύου πράσινου τσαγιού, macha smoothy και παραδοσιακού macha πράσινου τσαγιού.

Ημερομηνία: Πέμπτη, 28 Ιουνίου
Ώρα: 18:00-20:00
Αριθμός συμμετεχόντων: 10-15

4. Summer Japanese sweets workshop: Παραδοσιακά καλοκαιρινά γλυκά χαμηλών θερμίδων (συνταγές και δοκιμές).

Ημερομηνία: Πέμπτη, 5 Ιουλίου
Ώρα: 18:00-20:00
Αριθμός συμμετεχόντων: 10-15

Η διεξαγωγή των εργαστηρίων πραγματοποιείται στο Café Merlin του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη χωρίς κόστος συμμετοχής. Ωστόσο, σας συνιστούμε έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Δηλώσεις συμμετοχής: Τ:  210-3611206 - E: [email protected].
Εισιτήρια

€6, €3 (μειωμένο)

αναδημοσίευση από το  ελculture.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)