to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:35 | 28.11.2013

Πολιτική

Ήξεις - αφήξεις για το σύμφωνο συμβίωσης από τον υπουργό Δικαιοσύνης

«Θα μελετήσει πρώτα την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και μετά θα πάρει θέση», δήλωσε ο Χ. Αθανασίου


Με ρυθμούς χελώνας κινείται η κυβέρνηση λόγω των σκοταδιστικών απόψεων τμήματος της ΝΔ: Αφού προηγήθηκε η είδηση για «πάγωμα» της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. δήλωσε ότι «θα αναμένει να μελετήσει το τελικό κείμενο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (σσ το οποίο ήδη έχει καταδικάσει την Ελλάδα) για το Σύμφωνο Συμβίωσης για να πάρει θέση»

Κατά την συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και απαντώντας σε αιτιάσεις φορέων, περί καθυστέρησης προσαρμογής της χώρας μας στις κοινοτικές αποφάσεις σε ότι αφορά το Σύμφωνο Συμβίωσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν παίρνει θέση καθώς θα πρέπει να περιμένει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, να την μελετήσει και να δει ποιες είναι οι παραδοχές.

«Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά το αστικό δίκαιο. Περιμένουμε να δούμε το τελικό κείμενο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καθώς είναι διφορούμενες οι εκδοχές που μας έρχονται, θα γίνει εσωτερική διαβούλευση με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ που ήδη έχουν πάρει θετική θέση και θα αποφασίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου.

Νωρίτερα, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, δήλωσε ότι το κόμμα του επιμένει στην κατάθεση τροπολογίας για το Σύμφωνο Συμβίωσης. Έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει ότι θα προηγηθεί διάλογος προσθέτοντας ότι «ένας διάλογος έχει τους αναγκαίους συμβιβασμούς αλλά θα υπάρξει κοινός τόπος».

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητάει ξεκάθαρα να συζητηθεί άμεσα στη Βουλή η πρόταση για το Νέο Σύμφωνο Συμβίωσης με πλήρη δικαιώματα. 

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)