to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ήθελαν κι άλλον Φύσσα;

Οι ανησυχίες που προκαλεί η συνεχιζόμενη εγκληματική δράση των φασιστών, που λίγο έλειψε να στοιχίσει μια ακόμη ζωή, γίνονται ακόμη εντονότερες


Λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη της δίκης του αρχηγού, των βουλευτών και του εκτελεστικού βραχίονα της Χ.Α., αμετανόητοι και επικίνδυνοι φασίστες έκαναν και πάλι τη δολοφονική τους εμφάνιση. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του γιατρού Δημήτρη Μακρέα, να γνωρίσει την ωμή βία των ταγμάτων εφόδου, καθώς στο πρόσωπό του -και συγκεκριμένα στο κρανίο του- ξέσπασαν το φυλετικό τους μίσος, μιας και τον στοχοποίησαν ως «φίλο των αλλοδαπών». Και ενώ σήμερα αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση, ο Δ. Μακρέας καταγγέλλει απόπειρα συγκάλυψης από την αστυνομία της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε, καθώς έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί η υπόθεσή του σαν επεισόδιο στο πλαίσιο συμπλοκής. Είναι χαρακτηριστικό πως οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους δράστες είναι πλημμεληματικού βαθμού και συγκεκριμένα σωματική βλάβη. Την ίδια ώρα, η συνήγορος του Δ. Μακρέα επισημαίνει ότι «η αστυνομία εκφόβισε αυτόπτες μάρτυρες προκειμένου να μην καταθέσουν και συγκρότησε τη δικογραφία με βάση μαρτυρίες ψευδομαρτύρων της υπεράσπισης». Και όλα αυτά τη στιγμή που οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης είναι γνωστοί στα Χανιά για τη φασιστοειδή συμπεριφορά τους. Βίντεο που εντόπισε και έδωσε στη δημοσιότητα το Κοινωνικό Στέκι Μεταναστών Χανίων αποδεικνύει την ολιγωρία των αστυνομικών αρχών, οι οποίες ουδέποτε αναζήτησαν αποδεικτικό υλικό για την επίθεση, και ενισχύει τις ανησυχίες του θύματος περί συγκάλυψης. «Ήταν ενέδρα και όχι συμπλοκή» επιμένει ο Δημήτρης Μακρέας και διαμηνύει πως είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους προκειμένου να αποτύχει η απόπειρα συγκάλυψης.

Οι ανησυχίες που προκαλεί η συνεχιζόμενη εγκληματική δράση των φασιστών, που λίγο έλειψε να στοιχίσει μια ακόμη ζωή, γίνονται ακόμη εντονότερες μετά τις καταγγελίες περί της σπουδής των διωκτικών αρχών να τελειώνουν στα γρήγορα την υπόθεση και να πέσουν στα μαλακά οι δράστες και κυρίως χωρίς να γίνει καμία προσπάθεια διερεύνησης της σχέσης των κατηγορουμένων με τη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Η υπόθεση των Χανίων, που αρχικά πέρασε στα «ψιλά» της ειδησεογραφίας καθώς επιχειρήθηκε να εμφανιστεί σαν απλός καυγάς, θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης στην πραγματική της διάσταση χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του αντιφασιστικού κινήματος και των φίλων του θύματος, που με την επίμονη δράση τους εξέθεσαν τους χειρισμούς της αστυνομίας. Είναι ευθύνη πλέον της Δικαιοσύνης να τιμωρήσει τους ενόχους. Είναι ακόμα μεγαλύτερη η ευθύνη της κυβέρνησης, όμως, να εντοπίσει και να απομονώσει τους φασιστικούς πυρήνες που λειτουργούν στο εσωτερικό της αστυνομίας, μιας και ο κ. Δένδιας το «ξέχασε».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)