to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:56 | 29.09.2017

Διεθνή

Ιταλία: Συγκρούσεις στο Τορίνο για την G7, τρεις προσαγωγές (βίντεο)

Διαδηλωτές συγκρούσθηκαν με αστυνομικές δυνάμεις σε κεντρικές οδούς της πόλης του Τορίνο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η σύνοδος G7 της επιστήμης, της απασχόλησης και ανάπτυξης, με εκπροσώπους από τις επτά πιο προηγμένες χώρες της Δύσης.


 Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν την περιοχή όπου πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις των υπουργών, η οποία είναι εντελώς αποκλεισμένη από την υπόλοιπη πόλη.

Οι αστυνομικοί, με ασπίδες και χρήση γκλοπ, τους έφραξαν τον δρόμο, απωθώντας με βίαιο τρόπο τους νέους, κυρίως, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Ανάμεσά τους και εκπρόσωποι του κινήματος «No -Tav», το οποίο και εναντιώνεται στην δημιουργία του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας Ιταλίας- Γαλλίας.

Τρεις προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν αργά χθες βράδυ στο Τορίνο της βόρειας Ιταλίας, στα πλαίσια διαδηλώσεων κατά της υπουργικής συνόδου των G7 αφιερωμένης στην εργασία, στην έρευνα και στην ανάπτυξη.

 

Σε κεντρικές οδούς της πόλης, διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο πέταξαν κροτίδες κατά των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με χρήση γκλοπ. Οι αστυνομικές δυνάμεις απαγορεύουν την πρόσβαση στην περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν οι υπουργοί που συμμετέχουν στην σύνοδο.

 

Κάποιοι διαδηλωτές πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων.

 

Για σήμερα το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη νέα κινητοποίηση με στόχο να μπορέσουν οι διαδηλωτές να φτάσουν κοντά στο σημείο στο οποίο θα συναντηθούν οι υπουργοί των G7.

«Siete i sette nani, lasciateci passare», (είστε οι επτά νάνοι, αφήστε μας να περάσουμε), ένα από τα κύρια συνθήματα των διαδηλωτών που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: G7

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)