to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:14 | 06.01.2020

Διεθνή

Ιταλία: Σε ψυχιατρική κλινική οδηγός που σκότωσε έξι Γερμανούς τουρίστες

Σε ψυχιατρική κλινική μεταφέρθηκε ο νεαρός οδηγός που, σε κατάσταση μέθης, παρέσυρε 17 ανθρώπους και σκότωσε έξι νεαρούς Γερμανούς τουρίστες στη βόρεια Ιταλία, ανέφεραν σήμερα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, ο 27χρονος οδηγός παρουσίασε τάσεις αυτοκτονίας όταν συνειδητοποίησε την τραγωδία που προκάλεσε.

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στη 1.15 τα ξημερώματα της Κυριακής στην έξοδο του Λουτάγκο, μιας κοινότητας κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, στη γερμανόφωνη περιοχή του Άλτο Άντιτζε.

Τα θύματα, μια παρέα σκιέρ ηλικίας 20-25 ετών, επέστρεφαν στο ξενοδοχείο τους αφού διασκέδασαν σε μια ντισκοτέκ της περιοχής, όταν το σπορ αυτοκίνητο του 27χρονου έπεσε επάνω τους με μεγάλη ταχύτητα. Ορισμένοι εκτοξεύτηκαν σε απόσταση πολλών δεκάδων μέτρων. Τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες σκοτώθηκαν επί τόπου. Άλλοι έντεκα άνθρωποι, εκ των οποίων οι εννέα Γερμανοί, τραυματίστηκαν.

Ο οδηγός, που διαπιστώθηκε ότι ήταν μεθυσμένος, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ έγραψε στο Twitter ότι "θρηνεί με όλους αυτούς που έχασαν τα παιδιά τους, τους αδελφούς και τις αδελφές τους, τους φίλους τους μέσα στη νύχτα". Από την Κυριακή, πολλοί άνθρωποι προσήλθαν για να αφήσουν ένα κερί, λουλούδια και μηνύματα συμπαράστασης στο σημείο του δυστυχχήματος.

Να σημειωθεί ότι σήμερα τα ξημερώματα, δύο γυναίκες ηλικίας 34 και 40 ετών, σκοτώθηκαν κοντά στην Αγκόνα όταν παρασύρθηκαν από ένα αυτοκίνητο ενώ περπατούσαν στην άκρη του δρόμου, επιστρέφοντας από τη βραδινή έξοδό τους σε μια ντισκοτέκ. Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο οδηγός του οχήματος είχε καταναλώσει αλκοόλ.

AΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)