to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:05 | 30.03.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ιταλία - Ρώμη: Σε εκδήλωση στήριξης της Ελλάδας ο Τ. Κορωνάκης

Στη Ρώμη βρίσκεται από σήμερα το πρωί ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης, ο οποίος θα συναντηθεί με εκπροσώπους της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας και θα συμμετάσχει σε δημόσια εκδήλωση το απόγευμα με θέμα: «ΣΥΡΙΖΑ: Το σταυροδρόμι της Ευρώπης».


Το Τάσο Κορωνάκη κάλεσε στη Ρώμη το ισχυρό κίνημα στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, δεδομένου ότι στη Ρώμη η πρωτοβουλίας «Αλλάζει η Ελλάδα – Αλλάζει η Ευρώπη» πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη διαδήλωση και συγκέντρωση στήριξης της Ελλάδας εναντίον της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

 Σε εκδήλωση στήριξης της Ελλάδας ο Τ. Κορωνάκης

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί το πρωί με την επικεφαλής της ομάδας της «Άλλης Ευρώπης με το Τσίπρα» στην ευρωβουλή Ελεονόρα Φορέντζα και την ευρωβουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος Έλι Σλέιν, ενώ αργότερα θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων και συλλόγων μεταξύ των οποίων το γραμματέα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Πάολο Φερέρο, το συντονιστή της Αριστεράς Οικολογίας Ελευθερίας Νικόλα Φρατοϊάνι και τον ηγέτη της αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος Πίπο Τσιβάτι.

Ο Τάσος Κορωνάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου που θα παρουσιάσει τις προτάσεις και το έργο της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ στις 17.50 ώρα Ιταλίας θα συμμετάσχει σε ανοικτή συζήτηση που θα συντονίσει η γνωστή Ιταλίδα δημοσιογράφος Λουτσία Ανουντσιάτα και η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Καπρανικέτα, στην Πλατεία Μοντετσιτόριο στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας. Στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν  η «Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», το δίκτυο νεολαίας Δράση, Οικοδόμηση, Μεταρρύθμιση (ACT), ο σύλλογος «Εφικτό», η Κομμουνιστική Επανίδρυση και η Αριστερά Οικολογία Ελευθερία θα συμμετέχουν οικονομολόγοι, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων κα κινημάτων.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Τ. Κορωνάκης θα συναντηθεί με το γραμματέας του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου Εργατών Μετάλλου FIOM Μαουρίτσιο Λαντίνι.

Σημειώνεται ότι ιδιαίτερα θετικά σχόλια πραγματοποιήθηκαν από τη συνέντευξη του Τ. Κορώνακη στη μεγαλύτερη ιταλική εφημερίδα «Ρεπούμπλικα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)