to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:16 | 06.01.2013

Διεθνή

Ιταλία: Προηγείται άνετα ο κεντροαριστερός συνασπισμός του Μπερσάνι στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Ο κεντροαριστερός συνασπισμός στην Ιταλία υπό τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι διαθέτει άνετο προβάδισμα λιγότερο από δύο μήνες πριν από τις εκλογές-- όπως προκύπτει από δημοσκόπηση-- και η συμμαχία του απερχόμενου πρωθυπουργού Μάριο Μόντι ενδέχεται να εξασφαλίσει μέχρι 15% της ψήφου.




Ο αριθμός των ψηφοφόρων που απάντησαν ότι θα ψηφίσουν τον σχηματισμό του Μπερσάνι στις βουλευτικές εκλογές της 24ης και 25ης Φεβρουαρίου έχει παραμείνει περίπου ο ίδιος--μεταξύ 38% και 39%--και το Δημοκρατικό του Κόμμα εμφανίζεται να συγκεντρώνει 32% με 33%, σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων ISPO.


Η συμμαχία Μόντι έχει ανέβει στο 14% με 15% από μόλις 10% που καταλάμβανε πριν ανακοινώσει τον σχηματισμό της, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει αυξήσει το μερίδιο της ψήφου για το κόμμα του "Λαός της Ελευθερίας" σε 17% με 19% από 13% με 16% που ήταν στις αρχές Δεκεμβρίου, προκύπτει από τη δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.


Αν ο Μπερλουσκόνι συμμαχήσει με την Λέγκα του Βορρά, ο συνασπισμός του μπορεί να συγκεντρώσει μέχρι και το 28% της ψήφου, σύμφωνα με το ISPO. Τα δύο κόμματα ενδέχεται να έχουν συνομιλίες αργότερα σήμερα.


Ο αριθμός των αναποφάσιστων ή εκείνων που δεν θα ψηφίσουν μειώθηκε στο κάτω του 40%, από σχεδόν 50% όπου βρισκόταν πριν από μερικές εβδομάδες.


Ο νέος σχηματισμός «Επιλογή Πολιτών με τον Μόντι για την Ιταλία» που παρουσίασε την Παρασκευή ο απερχόμενος πρωθυπουργός θα λάμβανε, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, 9% και φέρεται να συγκεντρώνει ψήφους κυρίως από την κεντροαριστερά και τους μέχρι σήμερα αναποφάσιστους.


Το "Κίνημα Πέντε Αστέρια" του κωμικού Μπέπε Γκρίλο έπεσε στο 13% με 14% από 17%-19% όπου βρισκόταν πριν από ένα μήνα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.


 
«Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)