to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:08 | 27.08.2013

Διεθνή

Ιταλία: Μονιμοποίηση για όσους εργάζονταν στο δημόσιο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα αποφάσισε την σταδιακή μονιμοποίηση μεγάλου μέρους των 150.000 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου που απασχολούνται στην ιταλική δημόσια διοίκηση.


«Η μορφή απασχόλησης που πρέπει να υιοθετηθεί ως σημείο αναφοράς στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης, είναι οι συμβάσεις αορίστου χρόνου. Θέλουμε να περιορίσουμε την λεγόμενη ελαστική εργασία μόνον για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.


Κατά την συνεδρίασή της, η ιταλική κυβέρνηση συνασπισμού αποφάσισε ότι οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου οι οποία απασχολήθηκαν την τελευταία πενταετία (και συνολικά τουλάχιστον για τρία χρόνια) θα αποκτήσουν την δυνατότητα να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς με στόχο την μονιμοποίησή τους.

Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα υπολογίζει τον αριθμό των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου οι οποίοι θα μονιμοποιηθούν στις 80.000.

Στο εξής για κάθε νέα πρόσληψη στον δημόσιο τομέα θα είναι αναγκαία η συμμετοχή σε διαγωνισμούς, «ώστε να μην χρησιμοποιηθεί, πλέον, η έκτακτη εργασία ως παραθυράκι για να μπορεί να μπει κανείς στο δημόσιο», πρόσθεσε ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε την επιπλέον περικοπή κατά 20%, του στόλου των οχημάτων τα οποία παρέχονται δωρεάν σε στελέχη της δημόσιας διοίκησης.


Ο Λέτα και η κυβέρνησή του ενέκριναν επίσης την πρόσληψη 2.000 πυροσβεστών, καθώς και την ενίσχυση κατά 20% του προσωπικού των υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού.

Η αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θεωρείται κρίσιμη, αφού σε αυτήν θα πρέπει να αναζητηθεί λύση στο πρόβλημα της κατάργησης του φόρου στην κύρια κατοικία.

Η κεντροδεξιά απαιτεί την ολική του κατάργηση κι απειλεί σε διαφορετική περίπτωση ακόμη και να ανατρέψει την κυβέρνηση.

Η κεντροαριστερά, από την πλευρά της είναι διατεθειμένη να προσυπογράψει την κατάργηση του φόρου στην κύρια κατοικία, έως και για το 85% των ιδιοκτητών—δηλαδή με την εξαίρεση των πολιτών με τα μεγαλύτερα εισοδήματα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)