to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:45 | 27.11.2016

Διεθνή

Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα - Ρέντσι: «Δεν μπορώ να αποφύγω κυβέρνηση τεχνοκρατών»

«Εγώ δεν μπορώ να αποφύγω κυβέρνηση τεχνοκρατών», δηλώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι. Ολοκληρώνεται στη Ρώμη μαζική κινητοποίηση δεκάδων κινημάτων υπέρ του «όχι» στην συνταγματική μεταρρύθμιση


«Εγώ δεν μπορώ να αποφύγω τη σύσταση κυβέρνησης τεχνοκρατών», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ιδιωτικό κανάλι Canale 5, με αναφορά στο συνταγματικό δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου.

O Ρέντσι πρόσθεσε ότι αν οι πολίτες δεν θέλουν να δημιουργηθεί κυβέρνηση τεχνοκρατών, πρέπει να ψηφίσουν «ναι» στις μεταρρυθμίσεις. Επανέλαβε, δε, ότι «το δημοψήφισμα δεν αφορά τον ίδιο ή την κυβέρνηση», αλλά «είναι ένα ντέρμπι ανάμεσα στην απλότητα και στην πολυπλοκότητα» και ότι «οι πολίτες έχουν μια μεγάλη ευκαιρία για να απλοποιήσουν το πολιτικό σύστημα».

O Iταλός τεχνοκράτης και πρώην πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, όμως, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia υπογράμμισε πως «θεωρεί ότι δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση ο Ρέντσι να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία», προσθέτοντας ότι «δεν εύχεται, αλλά ούτε προβλέπει την σύσταση κυβέρνησης τεχνοκρατών».

Στο μεταξύ, την ώρα αυτή, ολοκληρώνεται στην Ρώμη μαζική κινητοποίηση δεκάδων κινημάτων υπέρ του «όχι» στην συνταγματική μεταρρύθμιση. Οι συμμετέχοντες συνέρρευσαν στην κεντρική πλατεία Ντελ Πόπολο (του Λαού) για να ακούσουν ιταλικά μουσικά συγκροτήματα τα οποία στηρίζουν το μέτωπο του «όχι».

Κατά την διάρκεια της πορείας που ξεκίνησε από την πλατεία Εσέντρα και κατέληξε στην πλατεία του Λαού, μια μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξε αυγά στην πρόσοψη της Τράπεζας της Ιταλίας. Παράλληλα, ο Τύπος αναφέρει ότι σε ένα λεωφορείο το οποίο μετέφερε μέλη οργανώσεων αντιεξουσιαστών στην πορεία, βρέθηκαν τσάντες με ξύλινα και σιδερένια μπαστούνια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)