to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:16 | 06.12.2017

Διεθνή

Ιταλία: Καπνογόνα στη La Repubblica από φασίστες της Forza Nuova

Καπνογόνα έξω από τη σύνταξη της εφημερίδας La Repubblica, στη Ρώμη, πέταξαν σήμερα το απόγευμα μέλη της νεοφασιστικής οργάνωσης Forza Nuova (Νέα Δύναμη).


Παράλληλα, τα μέλη της «Νέας Δύναμης», με άσπρες μάσκες στο πρόσωπο, διάβασαν κείμενο με το οποίο ζητούν να ξεκινήσει «μποϊκοτάζ της εφημερίδας La Repubblica και του εβδομαδιαίου περιοδικού L'Espresso», που ανήκει στον ίδιο εκδοτικό όμιλο. 

Τα μέλη της νεοφασιστικής οργάνωσης πέταξαν και δυο καπνογόνα προς την κατεύθυνση υπαλλήλων και δημοσιογράφων της εφημερίδας, οι οποίοι είχαν βγει από το κτήριο για να διαμαρτυρηθούν. 

Υπενθυμίζεται ότι η La Repubblica, τις τελευταίες εβδομάδες, αναφέρθηκε με έμφαση σε απειλητικές πρωτοβουλίες ακροδεξιών οργανώσεων στη ευρύτερη περιοχή της Ρώμης και στον ιταλικό Βορρά.


Την αλληλεγγύη του στον διευθυντή της La Repubblica, Μάριο Καλαμπρέζι, εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, που είχε μακρά και θερμή συνομιλία με τον διευθυντή της La Repubblica. 

Παράλληλα, στο συμβάν αναφέρθηκε και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ματέο Ρέντσι. «Εκφράζω την προσωπική μου αλληλεγγύη, αλλά και του κόμματος, στην La Repubblica και στους δημοσιογράφους της. Δεν τους φοβόμαστε. Το παρελθόν αυτό δεν θα επιστρέψει», έγραψε ο Ρέντσι, μέσω Twitter.

«Όταν κανείς επιτίθεται σε μια εφημερίδα, επιτίθεται στην ελευθεροτυπία. Αλληλεγγύη στην La Repubblica και στους δημοσιογράφους της, μετά την νεοφασιστική πράξη της Forza Nuova», δηλώνει, μέσω διαδικτύου, η πρόεδρος της ιταλικής βουλής Λάουρα Μπολντρίνι. 

Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Μάρκο Μινίτι θέλησε να επισκεφθεί τα γραφεία της εφημερίδας και να υπογραμμίσει με έμφαση ότι ο αντιφασιστικός χαρακτήρας του ιταλικού Συντάγματος και η ελευθεροτυπία «αποτελούν στυλοβάτες της Δημοκρατίας».


 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)