to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:31 | 30.11.2012

Διεθνή

Ιταλία: Η έλλειψη δημόσιας χρηματοδότησης οδηγεί σε δεινή θέση το «νοσοκομείο του πάπα»

Η δημόσια υγεία βρίσκεται στο στόχαστρο σε ολόκληρη την Ευρώπη


Σε δεινή θέση, λόγω χρεών και ελλιπών χρηματοδοτήσεων, βρίσκεται η καθολική πολυκλινική της Ρώμης Αγκοστίνο Τζεμέλι, στην οποία μεταφέρεται ο εκάστοτε πάπας όταν παρουσιάζει προβλήματα υγείας. Η κλινική κινδυνεύει ακόμα και να πάψει να λειτουργεί.


   Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, η περιφέρεια της Ρώμης --το Λάτιο-- οφείλει στο φημισμένο αυτό νοσοκομείο 850 εκατ. ευρώ, από την σύμβαση που έχει υπογραφεί με το δημόσιο σύστημα υγείας.


   Φέτος το Τζεμέλι θα λάβει μόνον 150 εκατομμύρια ευρώ.  Η δημόσια τηλεόραση RAI, τονίζει, ότι, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν πρόκειται να υλοποιηθεί το σχέδιο επέκτασης της εντατικής μονάδας, ενώ σε δύσκολη θέση βρίσκονται και οι γιατροί που θεραπεύουν τους καρκινοπαθείς. Η πολυκλινική Τζεμέλι, εθεωρείτο μέχρι σήμερα ένας από τους σημαντικότερους ογκολογικούς νοσοκομειακούς πόλους ολόκληρης της Ιταλίας.
   «Είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να δεχόμαστε ασθενείς, μέχρι να εξαντληθούν όλοι μας οι οικονομικοί πόροι», δηλώνουν οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου, οι οποίοι κάνουν επίσης λόγο για «οριζόντιες περικοπές που δεν λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες, τις αναγνωρισμένες ικανότητες και τον αριθμό των ασθενών».


   Παράλληλα, όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία που ανήκουν στην καθολική εκκλησία και έχουν συνάψει συμβάσεις με το ιταλικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (Fate Bene Fratelli, Vannini, Cristo Re, San Pietro, San Carlo di Nancy, Idi) έκαναν γνωστό ότι από την 3η Δεκεμβρίου όλες οι επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία τους θα γίνονται μόνον επί πληρωμή.

   Η απόφαση αυτή οφείλεται στις μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των δημόσιων χρηματοδοτήσεων, αλλά και στις περαιτέρω περικοπές που αποφασίσθηκαν για το 2013.


Πηγή: ΑΠΕ

tags: υγεία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)