to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:16 | 30.10.2021

Διεθνή

Ιταλία - G20: Ο Τζόνσον καλεί τη Ρώμη να προχωρήσει σε μεγαλύτερη χρηματοδότηση για το κλίμα

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στη σπουδαιότητα της εξάλειψης χρήσης του άνθρακα ώστε να περιοριστεί η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη στον 1,5 βαθμό Κελσίου»


Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προέτρεψε σήμερα τον ιταλό ομόλογό του Μάριο Ντράγκι να δεσμευτεί για μεγαλύτερη χρηματοδότηση της κλιματικής μετάβασης ώστε να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να υιοθετήσουν πράσινη τεχνολογία, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Σε συνάντησή τους στο περιθώριο της συνόδου της G20 στη Ρώμη, που πραγματοποιείται υπό την φιλοξενία του Μάριο Ντράγκι, ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε: "Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στη σπουδαιότητα της εξάλειψης της χρήσης του άνθρακα ώστε να διατηρηθεί ζωντανός ο στόχος του 1,5 βαθμού Κελσίου (Σ.τ.Σ: δηλαδή, να περιοριστεί η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη στον 1,5 βαθμό Κελσίου)".

"Ο πρωθυπουργός προέτρεψε τον ιταλό ομόλογό του, Μάριο Ντράγκι, να δεσμευτεί για μεγαλύτερη χρηματοδότηση για το κλίμα ώστε να βοηθηθούν οι αναπτυσσόμενες χώρες να αναπτυχθούν με έναν τρόπο καθαρό και βιώσιμο".

6/10 οι πιθανότητες να πετύχει η  COP26

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εκτίμησε σήμερα ότι οι πιθανότητες να υπάρξει ένα επιτυχές αποτέλεσμα από την Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα COP26 είναι περίπου έξι στις δέκα.

Η Βρετανία ευελπιστεί η σύνοδος κορυφής στη Γλασκώβη, η οποία ξεκινάει αύριο, να υιοθετήσει σχέδια για την προσέγγιση του στόχου περιορισμού της αύξησης της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου σε σχέση με τα επίπεδα της προβιομηχανικής εποχής και για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2050.

Ερωτηθείς αν εξακολουθεί να δίνει έξι στις δέκα πιθανότητες να επιτύχει η σύνοδος, όπως έκανε τον Σεπτέμβριο, ο Τζόνσον απάντησε στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC: "Θα έλεγα ότι εκεί κυμαίνονται".

"Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε στην σύνοδο COP26 την ερχόμενη εβδομάδα ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα κάνουν τις απαραίτητες δεσμεύσεις", είπε ο Τζόνσον από την Ρώμη όπου βρίσκεται.

ΑΠΕ -ΜΠΕ

tags: G20

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)