to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:43 | 16.01.2013

Διεθνή

Ιταλία: Έρευνες σε γραφεία της Λέγκας για υπόθεση διαφθοράς

Η οικονομική αστυνομία (Guardia di Finanza) πραγματοποίησε σήμερα το πρωί αιφνιδιαστική έρευνα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος Λέγκα του Βορρά στο Μιλάνο και στο Τορίνο.


Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η έρευνα αφορά υπόθεση διαφθοράς που σχετίζεται με τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για την παραγωγή και τις ποσοστώσεις γάλακτος.

Οι Ιταλοί εισαγγελείς υποπτεύονται ότι υπήρξαν επιχειρηματίες του γεωργικού τομέα που προσπάθησαν να διαφθείρουν ανώτερους υπαλλήλους υπουργείων και της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να καθυστερήσουν πληρωμές οι οποίες σχετίζονταν με ποσοστώσεις γάλακτος που είχαν λάβει στο παρελθόν.

Όπως γράφει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, κατά την διάρκεια της έρευνας στα γραφεία της Λέγκας, στην οδό Μπελέριο στο Μιλάνο ήταν παρόντες ο νυν γραμματέας του κόμματος, Ρομπέρτο Μαρόνι και ο προκάτοχός του Ουμπέρτο Μπόσι.

«Η Λέγκα δεν ευθύνεται για απολύτως τίποτε. Η έρευνα αφορά μια ιδιωτική εταιρία (. . .) στα γραφεία μας δεν βρέθηκε κανένα ενοχοποιητικό έγγραφο», δήλωσε ο Μαρόνι.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο σε κάποια από τα γραφεία, βουλευτές της Λέγκας ζήτησαν από τους άνδρες της Guardia di Finanza να μην προχωρήσουν σε έρευνες, επικαλούμενοι την κοινοβουλευτική ασυλία.

Η ιταλική οικονομική αστυνομία πάντως προχώρησε στην κατάσχεση φακέλων, εγγράφων, ηλεκτρονικών αρχείων και cd.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά την χρεοκοπία του συνεταιρισμού του Μιλάνου «La Lombarda» και επεκτάθηκε και στο Τορίνο.

Για την υπόθεση έχουν ήδη καταθέσει, ως μάρτυρες, η γραμματέας του πρώην επικεφαλής της Λέγκας Μπόσι και μια διοικητική υπάλληλος των γραφείων του κόμματος στο Τορίνο.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)