to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:47 | 17.01.2015

πηγή: Deutsche Welle

Διεθνή

Ιταλία: Δημοκρατικό Κόμμα καλεί ΣΥΡΙΖΑ

Η ιταλική Kεντροαριστερά στέλνει μήνυμα πολιτικής εγγύτητας στον ΣΥΡΙΖΑ: Οι εκλογές στην Ελλάδα συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της διεύθυνσης του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας.


Πρόκειται για το κόμμα του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι. Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση συζητήθηκε επίσης η εκλογή του νέου προέδρου της ιταλικής Δημοκρατίας, μετά την αποχώρηση του Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο.

Με πρωτοβουλία του Στέφανο Φασίνα, πρώην αναπληρωτή υπουργού οικονομικών της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα, εγκρίθηκε απόφαση με την οποία οι Δημοκρατικοί ζητούν από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα να ξεκινήσει διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα. Παράλληλα, τα μέλη της διεύθυνσης του Δημοκρατικού Κόμματος ζήτησαν από την ιταλική κυβέρνηση συνασπισμού με πρωθυπουργό των Ρέντσι να παρέμβει σε διεθνές επίπεδο, ώστε να αποφευχθεί η όποια ανάμειξη ξένων κρατών και διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών στις ελληνικές εκλογές.

Η Κορριέρε Ντέλλα Σέρα αναφέρει ότι όσο πλησιάζει η εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου, τόσο πληθαίνουν οι φωνές και οι θέσεις της ιταλικής αριστεράς υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα σε πέντε ημέρες πρόκειται να μεταβούν στην Ελλάδα πάνω από διακόσιοι ιταλοί αριστεροί πολιτικοί, ακτιβιστές, αλλά και οικογένειες με παιδιά, για να εκφράσουν την στήριξή τους στην ελληνική Αριστερά, με την πεποίθηση ότι «αν καταφέρει να αλλάξει η Ελλάδα, τότε θα αλλάξει και η Ευρώπη». Ο Πίππο Τσιβάτι, ένας από τους κύριους εκπροσώπους της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών, δήλωσε ότι «οι θέσεις του Αλέξη Τσίπρα μας δείχνουν ότι Αριστερά μπορεί να διεκδικήσει αξιόπιστα την διακυβέρνηση των χωρών μας».

Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)