to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:28 | 03.04.2013

Διεθνή

Ιταλία: δικαστική κατάσχεση 1,3 δισ. ευρώ από το «βασιλιά της αιολικής ενέργειας» στην Σικελία.

Η ιταλική δικαιοσύνη προχώρησε σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αξίας 1,3 δισεκ. ευρώ, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Βίτο Νικάστρι, γνωστού ως «βασιλιά της αιολικής ενέργειας».


Ο Νικάστρι είχε στην ιδιοκτησία του 43 επιχειρήσεις για τη δημιουργία αιολικών πάρκων στη Σικελία. Σύμφωνα με την Διεύθυνση Ερευνών κατά της Μαφίας (Dia) συνεργαζόταν στενότατα με τον "αρχινονό" Ματτέο Μεσσίνα Ντενάρο, τον νέο επικεφαλής της Κόζα Νόστρα που διαδέχθηκε τον Μπερνάρντο Προβεντσάνο.

«Μιλάμε για τον αδιαμφισβήτητο κυρίαρχο της αγοράς της καθαρής ενέργειας, σε όλες τις πόλεις του μεγαλύτερου νησιού της Ιταλίας», αναφέρει ο ιταλικός Τύπος.

Σύμφωνα με την Dia, ο Νικάστρι διατηρούσε με την σικελική μαφία «κοινά συμφέροντα και μια μακρά δραστηριότητα αλληλοϋποστήριξης, που αποδεικνύεται και από συγκεκριμένες χάρες".

Εκτός από τις 43 εταιρίες (που βρίσκονται στην Σικελία, στην Καλαβρία και στην περιφέρεια της Ρώμης) κατασχέθηκαν επίσης άλλα 98 ακίνητα, στα οποία συγκαταλέγονται βίλες, πολυκατοικίες και αποθήκες, καθώς και 55 τραπεζικοί λογαριασμοί. Στην λίστα των αγαθών ιδιοκτησίας του «βασιλιά της εολικής ενέργειας» συμπεριλαμβάνονται επίσης σκάφη, αγροτεμάχια, επτά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα. «Με την επιχείρηση αυτή συνεχίζουμε να αποδυναμώνουμε, με καθοριστικό τρόπο, τα κύρια στελέχη του οργανωμένου εγκλήματος. Με την κατάσχεση των μεγάλων περιουσιών κόβουμε τα φτερά των ισχυρών φυγόδικων», δήλωσε ο Αρτούρο Ντε Φελίτσε, επικεφαλής της Διεύθυνσης Ερευνών κατά της Μαφίας.


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)