to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:02 | 09.12.2013

πηγή: news247.gr

Διεθνή

Ιταλία: Διαμαρτυρίες και μπλόκα οδηγών φορτηγών σε πολλές περιοχές της χώρας

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαμαρτυρία οδηγών φορτηγών. Μπλόκα έχουν στηθεί σε δρόμους της βορειοανατολικής Ιταλίας, ενώ την νύχτα απεργοί προσπάθησαν να εμποδίσουν την πρόσβαση στην κεντρική αγορά στην πόλη Τορίνο


Κύριες αιτίες της διαμαρτυρίας είναι το υψηλό κόστος των καυσίμων και το υψηλό επίπεδο φορολογίας. Παράλληλα όμως πολλοί οδηγοί, σε δηλώσεις τους προς ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι η κίνησή τους αυτή στόχο έχει να καταγγείλει γενικότερα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης: "έχουν εξαντληθεί πλέον τα περιθώρια αντοχής των τεράστιων κοινωνικών συνεπειών που έχουν προκληθεί".

Πηγές του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών ανέφεραν ωστόσο ότι υπάρχει ανησυχία για την ενδεχόμενη παρείσφρηση στις διαμαρτυρίες στοιχείων του οργανωμένου εγκλήματος, ιδίως σε περιφέρειες της Κάτω Ιταλίας.

Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα στο μεταξύ αναφέρει ότι την χθες βράδυ εντοπίσθηκαν τέσσερα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Φόρτσα Νουόβα», σε περιφερειακό οδικό άξονα της Ρώμης, ενώ αναζητούσαν το σημείο στο οποίο επρόκειτο να συγκεντρωθούν οι οδηγοί φορτηγών.

Στο Τορίνο, σήμερα το πρωί, οι απεργοί μοίρασαν στους οδηγούς αυτοκινήτων φέιγ βολάν στα οποία αναφέρουν τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην νέα αυτή κινητοποίηση.

Οι μικροϊδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών καλούν τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τους εποχικούς εργαζόμενους να στηρίξουν την απεργία τους, με στόχο την αλλαγή των κύριων κατευθυντήριων γραμμών της οικονομικής πολιτικής της χώρας.

Περιορισμένης έκτασης μπλόκα έχουν στηθεί και στην Σικελία και στην Καλαβρία, ενώ πολλοί αναλυτές υπογραμμίζουν ότι η εξέλιξη της συγκεκριμένης κινητοποίησης θα εξαρτηθεί από την απήχησή της τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)