to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:24 | 09.10.2014

πηγή: Αυγή

Διεθνή

Ιταλία: 550 εργαζόμενοι σε χαλυβουργείο τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την Thyssenkrupp

550 εργάτες του χαλυβουργείου Τέρνι, στην κεντρική Ιταλία, το οποίο ανήκει στην πολυεθνική Thyssenkrupp ετέθησαν σήμερα σε καθεστώς διαθεσιμότητας.


Φωτογραφία: Τα "λιτά" γραφεία της πολυεθνικής στο Έσσεν της Γερμανίας

Η διαπραγμάτευση με τα συνδικάτα δεν είχε θετική έκβαση, παρά το ότι η κυβέρνηση Ρέντσι προσπάθησε να παίξει διαμεσολαβητικό ρόλο, με απευθείας συμμετοχή στις συναντήσεις της υπουργού οικονομικής ανάπτυξης Φεντερίκα Γκουίντι και του υφυπουργού παρά την προεδρία της κυβέρνησης Γκρατσιάνο Ντελ Ρίο. Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Thyssenkrupp επέμεινε στην μείωση του κόστους εργασίας και αυτό, λέει η πολυεθνική, προϋποθέτει και σειρά απολύσεων. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι «ανησυχεί ιδιαίτερα για το μέλλον του χαλυβουργείου του Τέρνι», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδιώκει και να στηρίζει τον διάλογο της εργοδοσίας με τα συνδικάτα.

Οι εργάτες του χαλυβουργείου αποφάσισαν να απεργήσουν καθ΄ όλη την σημερινή ημέρα και την ώρα αυτή λαμβάνουν περαιτέρω αποφάσεις για την συνέχιση των κινητοποιήσεων. Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της οργάνωσης Fiom- Cgil έκαναν γνωστό ότι πρόκειται να συγκαλέσουν 24ωρη πανιταλική κινητοποίηση υποστήριξης του χαλυβουργικού τομέα, με πορεία η οποία πιθανόν πρόκειται να καταλήξει μπροστά στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, στην ιταλική πρωτεύουσα. Η υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Φεντερίκα Γκουίντι τόνισε ότι «τόσο τα συνδικάτα όσο και η εργοδοσία επέδειξαν υπερβολική ακαμψία» στις διαπραγματεύσεις κι υπενθύμισε ότι χάρη στην παρέμβαση της κυβέρνησης παρότι δεν αποφεύχθηκαν οι απολύσεις «έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο επενδύσεων 100 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)