to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:44 | 18.03.2022

Αθλητισμός

Χρυσός ο Τεντόγλου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου με το ιστορικό άλμα των 8.55 μ.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Μ. Τεντόγλου με το ιστορικό άλμα στα 8.55 μ. - Παράλληλα, πραγματοποίησε νέο πανελλήνιο ρεκόρ - Χάρισε στην Ελλάδα το 13ο μετάλλιο στην ιστορία του Παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου


Σπουδαία επίδοση από τον Μίλτο Τεντόγλου στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι, καθώς με ένα ιστορικό άλμα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. 

Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκίνησε την προσπάθειά του με ένα άλμα πάνω από το Πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά για χιλιοστά ήταν άκυρο. Στο δεύτερο πάτησε λίγο πιο πίσω αλλά προσγειώθηκε μακριά... Το ηλεκτρονικό μέτρο έδειξε 8.55 (βελτίωσε το δικό του που ήταν 8.38 από το ευρωπαϊκό κλειστού στη Γλασκόβη), έκτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κλειστό και τρίτη σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Παράλληλα, ο Τεντόγλου πραγματοποίησε και νέο πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου στο μήκος ενώ έγινε ο τρίτος Ευρωπαίος όλων των εποχών.

«Το μετάλλιο του αφιερώνω στους συγγενείς και τους φίλους που ήρθαν από τα Γρεβενά οδικώς», είπε ο Τεντόγλου αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ και συνέχισε: «Μου έδωσε χαρά που ήταν εδώ. Είναι δύσκολο. Όλα τα αθλήματα έχουν τη δυσκολία τους. Να μείνεις στην κορυφή είναι πιο δύσκολο. Πίστευα ότι μπορούσα να κάνω μία μεγάλη επίδοση σήμερα. Μετά το πρώτο άκυρο άδειασα. Πιστεύω ότι γίνεται να κάνω ακόμη μεγαλύτερα άλματα. Πρέπει να κάνω μία καλή προετοιμασία. Πρέπει να ανεβάσω όλες τις παραμέτρους. Γίνεται να κάνω παραπάνω. Γιατί όχι 8.70 στον ανοιχτό».

Για το τι σκεφτόταν στον αγώνα: «Σκεφτόμουν ότι έπρεπε να κερδίσω. Δεν ήταν τόσο δυνατό το επίπεδο. Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν καλύτερο από όσο πίστευα. Πίστευα ότι θα κάνω πανελλήνιο ρεκόρ. Πίστευα ότι ο Τόμπλερ θα κάνει 8.35. Πίστευα ότι θα έκανα 8.44. Όταν έφυγα από το ξενοδοχείο είχα καλή διάθεση. Με τρελαίνει ο αγώνας! Μετά το πρώτο άλμα, έκανα το δεύτερο και είπα πάμε για ευρωπαϊκό ρεκόρ. Θα κάνω μία καλή προετοιμασία για να είμαι έτοιμος στο Παγκόσμιο του Ανοιχτού. Ελπίζω να είμαι καλά και υγιής».

Η Ελλάδα με το μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος συμπλήρωσε τα 13 (έξι χρυσά, δύο ασημένια και πέντε χάλκινα) στην ιστορία του Παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου. Ο Λάμπρος Παπακώστας και η Κατερίνα Στεφανίδη είναι οι Έλληνες που έχουν κατακτήσει μετάλλιο σε δύο διοργανώσεις.

Η εξάδα των ρεκόρ

1. Καρλ Λιούις 8.79
2. Σεμπάστιαν Μπάγιερ 8.71
3. Ιβάν Πεντρόσο 8.62
4. Μιγκέλ Πάτε 8.59
5. Γιάγκο Λαμέλα 8.56
6. Μίλτος Τεντόγλου 8.55

Αλ. Τσίπρας: Αυτός ο σπουδαίος αθλητής κάνει το άλμα να μοιάζει απλή υπόθεση

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)