to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:59 | 28.02.2020

Αθλητισμός

Ιστορική πρόκριση για τον Ολυμπιακό στοuς «16» του Europa League, 2-1 την Άρσεναλ

Ο Ολυμπιακός, έφερε τα πάνω-κάτω στη ρεβάνς με την Άρσεναλ στο «Emirates» και με απίστευτο γκολ... buzzer beater του Ελ Αραμπί στο 119΄ πήρε στην παράταση μία από τις μεγαλύτερες (αν όχι τη μεγαλύτερη) πρόκριση της ιστορίας του για τους «16» του Europa League


Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έκανε την τέλεια κατάθεση ψυχής και ποιότητας στο Emirates, είχε την Άρσεναλ στα σχοινιά για ένα... δίωρο κάνοντας το καλύτερο πιθανό εκτός έδρας ματς, νίκησε στην κανονική διάρκεια τους «κανονιέρηδες» (0-1) στέλνοντας το ζευγάρι στην παράταση, ισοφαρίστηκε στο 113' με ανάποδο-ψαλίδι του Ομπαμεγιάνγκ, βρήκε σκορ πρόκρισης (1-2) με τον Ελ Αραμπί στο 119' και λίγα δευτερόλεπτα μετά το σουτ-άουτ του Ομπαμεγιάνγκ σε κενή εστία στις καθυστερήσεις, πανηγύρισε πιθανότατα το μεγαλύτερο αποτέλεσμα της ιστορίας του!

Όσον αφορά στην εικόνα του ματς, με πίεση «ψηλά» έγινε το ξεκίνημα του Ολυμπιακού ώστε να διακόψει -επιτυχώς όπως αποδείχθηκε- το αντίστοιχα φορτσάτο ξεκίνημα της Άρσεναλ. Η ομάδα του Μαρτίνς προσπάθησε να κυκλοφορήσει μπάλα ψύχραιμα χωρίς να ρισκάρει το παραμικρό και να παγώσει τον ρυθμό. Το σχέδιο του Ολυμπιακού να κρατήσει χαμηλά αυτό τον ρυθμό του αντιπάλου και του αγώνα συνολικά, απέδωσε, αφού δεν υπήρξε τίποτα αξιοσημείωτο από πλευράς Άρσεναλ πέρα από 1-2 ανολοκλήρωτες, γρήγορες αντεπιθέσεις και μια απευθείας εκτέλεση φάουλ σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Ανολοκλήρωτες ήταν και οι 1-2 αντίστοιχα καλές επιθέσεις του Ολυμπιακού στο πρώτο μισό του πρώτου μέρους.

Στο πρώτο μισάωρο οι Πειραιώτες έκαναν ένα πολύ συντηρητικό παιχνίδι, θέλοντας να χτυπήσουν στην κόντρα και να ψάξουν το ένα γκολ που τους έβαζε ξανά στο κόλπο, αφού σε διαφορετική περίπτωση που ρίσκαραν και δεχόταν γκολ, τα πράγματα θα δυσκόλευαν πάρα πολύ. Στο τελευταίο τέταρτο των πρώτων 45λεπτών μάλιστα ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε τις δύο καλές φάσεις, με Καμαρά και Ελ Αραμπί. Σε γενικές γραμμές, το ματς κυλούσε ακριβώς όπως είχε προγραμματίσει ο Μαρτίνς, με χαμηλό τέμπο, έλεγχο της μπάλας από τους «ερυθρόλευκους» όποτε δινόταν η ευκαιρία και πολύ προσεκτική τακτική προσέγγιση με συνεχείς αλληλοκαλύψεις και ντουμπλαρίσματα, περιορίζοντας τις κινήσεις του εξαιρετικά γρήγορου και ποιοτικού αντιπάλου. Κοινώς, με τον μοναδικό τρόπο που θα μπορούσε να διεκδικήσει ρεαλιστικά την πρόκριση...

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει ουσιαστικά τον έλεγχο του αγώνα και μάλιστα να κυκλοφορεί πιο γρήγορα τη μπάλα ψάχνοντας φυσικά το ένα γκολ που χρειαζόταν για να ισοφαρίσει αρχικά το σκορ του πρώτου αγώνα. Η φάση που ευτύχησε να το βρει και να βάλει για τα καλά δύσκολα στην Άρσεναλ, ήρθε μάλιστα νωρίς, μόλις στο 53! Μετά από άψογη εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Σισέ βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε περιθώριο στον Λένο για το 0-1 των «ερυθρόλευκων»!

Μετά το 0-1 η Άρσεναλ δεν πίεσε πάντως όσο θα περίμενε κανείς στα πρώτα λεπτά που ακολούθησαν, αφήνοντας τον Ολυμπιακό να κάνει παιχνίδι. Αυτό είχε σαν συνέπεια ο Ολυμπιακός να παίζει μάλλον καλύτερα μετά το γκολ του και να κρατά τη μπάλα και τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή. Οι «κανονιέρηδες» μετά και τις αλλαγές του Αρτέτα κατάφεραν τελικά να κάνουν κατοχή μπάλας μετά το 70' και να πιέσουν. Η ομάδα του Μαρτίνς όμως αμύνθηκε υποδειγματικά και έβγαλε το ματς ως το φινάλε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, με τους Άγγλους να έχουν τελικές μονάχα με μακρινά σουτ. Το 0-1 παρέμεινε και το ματς έτσι πήγε στην παράταση!

Στο πρώτο ημίχρονο του έξτρα χρόνου ο Ολυμπιακός κατέθεσε ψυχή στο χορτάρι του Emirates και κράτησε την Άρσεναλ σταθερά και σχετικά εύκολα μακριά από την περιοχή του Σα, κάνοντας άψογη διαχείριση του ματς και κυρίως των δυνάμεών του. Μάλιστα βρήκε και την κλασική ευκαιρία του για γκολ, ωστόσο ο Γκασπάρ την σπατάλησε στο 104! Στο δεύτερο μισό, το ματς έγινε περισσότερο... ροντέο, με δεδομένη την εξάντληση των δύο ομάδων, με την Άρσεναλ να είναι ξανά μάλλον η τυχερή της υπόθεσης. Ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Μασούρα και πέντε λεπτά μετά, ο Ομπαμεγιάνγκ με ένα απίθανο ανάποδο-ψαλίδι έστειλε τη μπάλα στο μοναδικό σημείο που δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Σα, για να κάνει το 1-1, όμως το ματς δεν είχε τελειώσει! Μια σέντρα του Μασούρα μετά από κόρνερ, μια προβολή του Ελ Αραμπί για το 1-2 και μια επική, ιστορική πρόκριση για τους Πειραιώτες ήταν το απόλυτο φινάλε!

Πηγή: sdna.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)