to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:57 | 19.11.2016

Πολιτισμός

​«Ιστορίες σε τράνζιτ»: Διάλεξη της Marina Warner στο Μέγαρο Μουσικής την Παρασκευή 25/11

Διάλεξη της Dame Marina Warner, καθηγήτριας Αγγλικής Γλώσσας και Δημιουργικής Γραφής στο Birkbeck College, με θέμα: ​«Ιστορίες σε τράνζιτ: Είναι η λογοτεχνία αρκετά ισχυρή ώστε να βοηθήσει;», την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, ώρα 19:00, στο Μέγαρο Μουσικής


Ο φετινός κύκλος διαλέξεων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Επιστημών Μπέρκμπεκ του Λονδίνου συνεχίζεται την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ, με τη διάλεξη της Dame Marina Warner [Μαρίνα Γουόρνερ], καθηγήτριας Αγγλικής Γλώσσας και Δημιουργικής Γραφής του Birkbeck College [Κολεγίου Μπέρκμπεκ]. 

Η Μαρίνα Γουόρνερ θα παρουσιάσει την ομιλία με θέμα «Ιστορίες σε τράνζιτ: Είναι η λογοτεχνία αρκετά ισχυρή ώστε να βοηθήσει;». Συντονίστρια θα είναι η Μαρία Κομνηνού, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται από τις 17.30.

Η ομιλία εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων Θεωρία στο Μέγαρο, φιλοσοφία, κριτική, ιστορία που πραγματοποιείται υπό την επιμέλεια του Κώστα Δουζίνα, ιδρυτή του Birkbeck Institute for the Humanities [Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Επιστημών του Κολεγίου Μπέρκμπεκ]. 

Για την περίοδο 2016-17 ο κατάλογος των ομιλητών του Κύκλου Θεωρία στο Μέγαρο, φιλοσοφία, κριτική, ιστορία του Megaron Plus διαμορφώνεται ως εξής: Joanna Bourke (20/1/2017), Georges Didi-Huberman (28/2/2017), David Harvey (20/3/2017), Stephen Frosh (24/4/2017) και Boaventura de Susa Santos (8/5/2017). 

«Ιστορίες σε τράνζιτ: Είναι η λογοτεχνία αρκετά ισχυρή ώστε να βοηθήσει;»

Άραγε τα ταξιδιωτικά κείμενα και οι μεταναστευτικοί μύθοι, οι θρύλοι αλλά και τα παραμύθια αποτελούν τρόπους να δημιουργήσουμε μία εστία μακριά από την εστία μας; Είναι δυνατόν να υπάρξει «μια πατρίδα λέξεων»; Υπάρχει τρόπος να αντιληφθούμε μια παγκόσμια λογοτεχνία που να μην επικαλείται μια ψευδή παγκοσμιοποιητική συνειδητότητα; 

Η Μαρίνα Γουόρνερ θα εξετάσει τα ερωτήματα αυτά σε σχέση με τις σύγχρονες απόψεις περί προφητείας και πρoμήνυσης, και ειδικότερα σε σχέση με τις νέες θεωρήσεις των ομηρικών κειμένων. 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω Διαδικτύου και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες

210 72.82.333

www.megaron.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)